افسردگي چيست؟

افسردگي چيست؟

همه ما گاهی اوقات احساس خستگی، بدبختی و ناراحتی می‌‌كنيم، اين احساسات معمولاً بيش از يك يا دو هفته دوام نمی ‌آورند و چندان با روند زندگی ما تداخل ايجاد نمی ‌كنند. گاهی اوقات دليل خاصی برای آن وجود دارد، گاهی هم فقط از غم و اندوه ناشی ميشود. ما معمولا خودمان از پس آنها برمی ‌آييم و نيازی به كمك گرفتن از دیگران نداریم
زمانی افراد افسردگی جدی دارند که:

ـ احساس افسردگی سريع برطرف نشود
ـ به قدری حالشان بد باشد كه زندگی روزمره آنها دچار اختلال گردد.
افسردگی یکی از بیماریهای شایع روانی است و شیوع آن تا جایی است که به بیماری سرماخوردگی روانی معروف است.فرد افسرده دچار چنان عذاب روحی ای می شود که می تواند تمام ابعاد زندگی اش از جمله روابط اجتماعی، روابط خانوادگی و حیطه شغلی و تحصیلی را تحت تاثیر قرار دهد.
از جمله نشانه های شایع افسردگی می توان به غمگین بودن، بی حوصلگی در انجام کارها و وظایف، اعتماد به نفس پایین، گریه زیاد، بی خوابی یا پرخوابی، بی اشتهایی یا پرخوری و…. اشاره کرد.

علت به وجود آمدن افسردگی

در روانشناسی نظریه پردازان متفاوت افسردگی را از ابعاد متفاوتی مورد بررسی قرار داده اند. در اینجا سه دیدگاه رایج در رواشناسی را به طور مختصر شرح می دهیم.
• در دیدگاه روانکاوی افسردگی فرد به مسایل و اتفاقاتی که در دوران کودکی و در ارتباط با افراد مهم زندگی اش مانند مادر و پدر رخ داده است نسبت داده می شود. و درمان فرد با بررسی و تحلیل حوادث ناگوار گذشته و صحبت درباره آنها انجام می شود.
• دیدگاه شناختی معتقد است که افسردگی از وجود افکار خودکار منفی در ذهن حاصل می شود به این معنی که این افراد در مورد خودشان، آینده و جهان باورهای منفی دارند.این دیدگاه بر این نظر است که نوع نگاه و برداشت افراد نسبت به اتفاقات و جهان پیرامون است که غمگینی یا سایر هیجانات منفی مثل خشم را ایجاد می کند. درمان افسردگی در این دیدگاه با استفاده از مبارزه با این افکار و باورها انجام می شود.
• دیدگاه زیستی افسردگی را ناشی از کاهش برخی هورمون های موجود در مغز می داند . و درمان آن را با استفاده از داروهای روانپزشکی میسر می داند.
منبع :http://rtms.ir/

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *