اُریون

اُریون، التهاب غده بناگوشی شایعی است که به عفونت ویروسی غدد بزاق، اندام‌های جنسی و گاهی سایر بخش‌های بدن اطلاق می‌شود. این بیماری مسری بوده و غالباً بچه‌ها و نوجوانان بین سنین ۵ تا ١۵ سال را درگیر می‌کند.  بیماری اُریون  می‌تواند از یک کودک به کودک دیگری در مدرسه انتقال پیدا کند. نوزادان از ابتلا به  بیماری  اُریون مصون هستند. اکثر افراد، فقط یکبار در زندگی خود اُریون را تجربه می‌کنند، اما از هر ١٠ نفر یک نفر برای بار دوم نیز دچار  بیماری اُریون  می‌شود.

 

علائم بروز اُریون

اولین نشانه اُریون تورم و درد است. در ابتدا، درد زیر یکی از گوش‌ها احساس می‌شود که با سفتی گردن و فک نیز همراه است. تب خفیفی نیز وجود دارد که در روز سوم یا چهارم کاهش پیدا می‌کند. تورم ابتدا در زیر یکی از فک‌ها ظاهر شده و سپس به فک دیگر گسترش می‌یابد. این غده در لمس و فشار حساس می‌شود. در نتیجه فشار ایجاد شده بوسیله تورم، جویدن و بلع مشکل می‌شود.

اگر  بیماری اُریون بعد از بلوغ رخ دهد، در مردان بیضه‌ها و در زنان تخمدان‌ها نیز ممکن است درگیر شوند. در مردان، غدد جنسی معمولاً متورم می‌شوند. اگر بیماری به بیضه‌ها گسترش یابد، درد و تورم قابل ملاحظه‌ای را ایجاد می‌کند که با تب بالا همراه بوده و بیمار ممکن است افسرده شده و حتی کمی گیج شود. اُریون حتی می‌تواند منجر به ایجاد مننژیت (التهاب بافت نرم مغز)، آنسفالیت (التهاب مغز)، هذیان، سردرد شدید و سایر نشانه‌های تحریک مننژ شده و یا هنگامی که علائم درد شکمی و از دست دادن اشتها وجود دارد، به پانکراس نیز منتقل شود. بیمار ممکن است استفراغ نیز کند.

 

دلایل بروز اُریون

اُریون بوسیله ویروسی ایجاد می‌شود که به غدد بزاقی دهان، به خصوص غدۀ بناگوشی که در هر دو طرف صورت درست زیر گوش‌ها قرار دارد حمله می‌کند. ارگانیسم آلوده کننده جزء پارامیکوسوویروس می‌باشد. بعد از اینکه فرد به اُریون مبتلا شد، ٢ هفته طول می‌کشد تا بیماری ظهور پیدا کند. اشتباهات تغذیه‌ای علت اصلی بروز  بیماری اُریون است.

 

درمان بیماری اُریون

در کتاب راهنمای کامل درمانهای طبیعی از انتشارات تجسم خلاق آمده است بیمار باید چند روز در رختخواب باشد تا درجه حرارت بدن او به حالت طبیعی بازگردد. او باید برای چند روز از یک رژیم غذایی با آب پرتغالی که به نسبت ۵٠ به ۵٠ با آب گرم رقیق شده است استفاده کند. اگر آب پرتغال باب میل بیمار نیست، آب میوه‌های دیگری همچون سیب، آناناس، انگور یا سبزیجاتی همچون هویج باید به او داده شود. از تنقیه با آب گرم باید روزانه در طول این دوره استفاده کرد. کمپرس‌های سرد و گرم را باید در طول روز برای حدوداً ١٠ دقیقه هر 2 ساعت یکبار استفاده کرد. شیوۀ استفاده از این کمپرس‌ها این گونه است که باید 2 یا 3 بار از کمپرس گرم و سپس از کمپرس سرد استفاده کرد. دهان را باید با مایع ضدعفونی کننده کاملاً شست.

اگر بچه مبتلا به اُریون بتواند به راحتی غذا را ببلعد و تورم ناشی از اُریون در او کاهش پیدا کند، از رژیم غذایی تماماً میوه باید برای 1 یا 2 روز استفاده کرد. از آن پس به بعد، او می‌تواند به تدریج از یک رژیم غذایی متعادل و متوازن که از غذاهای طبیعی تشکیل شده است و با تاکید بر میوه‌های تازه و سبزیجات خام استفاده کند.

 

درمان‌های خانگی اُریون

گیاه Chebulic myroblen یکی از موثرترین درمان‌ها برای اُریون است. خمیر ضخیمی را باید از این گیاه بوسیله قرار دادن آن در آب و بکار بردن آن بر روی ناحیه متورم درست کرد. این خمیر باعث تسکین التهاب می‌شود.

برگ‌های درخت پیپال درمان خانگی موثر دیگری برای این بیماری است. برگ‌های این درخت را باید با روغن حیوانی ترکیب کرد و بر روی آتش گرم کرد. سپس، ترکیب بدست آمده را باید به عنوان بانداژ بر روی بخش ملتهب قرار داد.

استفاده از گیاه هندی صبر زرد درمان موثر دیگری برای بخش ملتهب و دردناک بدن است. قطعه‌ای از برگ این گیاه را باید از یک طرف پوست کند و با کمی زردچوبه و عصاره زرشک هندی ترکیب کرد و بعد از گرم کردن، آن را بر روی ناحیه متورم به عنوان بانداژ بست.

مصرف دانه‌های مارچوبه در درمان اُریون ارزشمند است. این دانه‌ها را باید به همراه دانه‌های شنبلیله با همدیگر آسیا کرد و خمیری از آن درست کرد. این خمیر را می‌توان به شکل موثری بر روی ناحیۀ التهاب قرار داد.

زنجبیل خشک در درمان اُریون بسیار مفید و ارزشمند است. زنجبیل خشک را باید به خمیری تبدیل کرد و بر روی بخش‌های ملتهب به کار برد. هنگامی که این خمیر خشک شد، تورم کاهش پیدا کرده و متعاقباً درد نیز کم خواهد شد.

برگ‌های درخت زیتون همچنین در درمان اُریون مفید هستند. برگ‌های این درخت و زردچوبه را باید به خمیری تبدیل کرد و بر روی بخش‌های ملتهب قرار داد. این کار باعث نتایج رضایت بخشی در درمان اُریون می‌شود


با آرزوی سربلندی و مموفقیت برای شما ….

Home

 

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در طب سنتی

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *