بهترین روش برای مهار خشم و عصبانیت

بهترین روش برای مهار خشم و عصبانیت
بر انگیختن خشم و عصبانیت میتواند دلایل زیلدی داشته باشد ولی کنترل و مهار خشم فاکتوری است که میتواند به شخص کمک بزرگی کرده و از اقدامات نامعقول احتمالی جلوگیری کند.

شروع خشم و عصبانیت میتواند با استرس همراه باشد که در این صورت به علت ایجاد فرایندهای شیمیایی، سیستم عصبی تعادل خود را از دست داده و در صورت وجود استرس دائمی، مغز تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است منجر به بی تعادلی شیمیایی شود که در این صورت حافظه، فکر و تمرکز حواس انسان تداخل ایجاد می‌کند و به این صورت آدمی ‌احساس عصبانیت پیدا می‌کند و نمی‌تواند آرام بگیرد.

با توجه به اینکه عصبانیت زودگذر است، به افراد توصیه میشود تا در هنگام عصبانیت از حرف زدن با اطرافیان خودداری کرده و چند لحظه سکوت کنند. خشم در واقع هیجان و واکنش سریع و ناگهانی نسبت به ناکامی‌ها و مشکلات روزمره زندگی است.

مهمترین علل بروز خشم در افراد آشفتگی ذهنی است که این عامل بروز خشم را سرعت می‌بخشد. خشم درجات مختلفی دارد و هر یک از عوامل بروز آن به نوعی در نوع خشم مؤثر است.

مشکلات اقتصادی و اجتماعی خانواده، نبود عوامل تربیتی مناسب و مسائل مربوط به روح و روان و… باعث بروز درجات مختلفی از خشم می‌شود، و روش‌های تربیتی درست، رسانه‌ها و آموزش مهارت‌های اجتماعی می‌تواند راهکاری برای کنترل خشم در افراد باشد.

عصبانیت و خشم زمانی بروز می‌کند که فرد توان و مهارت برقراری ارتباط را نداشته و نمی‌تواند شرایط را به‌درستی تجزیه و تحلیل کند و در مقابل این ناکامی پاسخی به شکل خشم از خود نشان می‌دهد.

کنترل خشم و عصبانیت

هنگام عصبانیت، فرد به صورت لحظه‌ای تصمیم‌گیری می‌کند و خشمگین می‌شود و توان کنترل خشم برخوردار نیست و لذا توصیه می‌شود در چنین مواردی فرد از حرف زدن با اطرافیان و یا تصمیم گیری خودداری کرده و چند لحظه سکوت کند.

اطرافیان فرد خشمگین به‌جای بیشتر عصبانی کردن او با تذکر دادن عصبانیت و خشمگینی، می‌توانند فرد عصبانی را به آرامش دعوت کرده و از دامن زدن به ماجرا خودداری کنند.

منبع: خبر آنلاین

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *