بیماری اسهال

بیماری اسهال به عبور مکرر مدفوع نرم و آبکی شکل نگرفته اطلاق می‌شود. به عنوان یک راهنمایی دقیق، این موضوع را می‌توان گفت که 3 یا 4 بار مدفوع نرم یا آبکی در روز را می‌توان به عنوان اسهال توصیف کرد. بیماری اسهال  می‌تواند حاد یا مزمن باشد. اسهال که در اصطلاح به «مدفوع نرم» معروف است، شاید شایع‌ترین بیماری در هندوستان باشد.

روده معمولاً بیش از 10 لیتر مایع روزانه بدست می‌آورد که از مصرف غذاها و ترشح معده، کبد، لوزالمعده و روده‌ها ناشی می‌شود. در مورد بیماری  اسهال، آب یا جذب نمی‌شود یا توسط اندام‌های بدن بیش از حد ترشح می‌شود. سپس، این آب به رودۀ بزرگ می‌رود و در آنجا ظرفیت نگهداری آب محدود می‌شود. بنابراین، نیاز به رفتن به دستشویی و تخلیۀ مدفوع بیشتر می‌شود.

درمان اسهال

 در کتاب راهنمای کامل درمانهای طبیعی از انتشارات تجسم خلاق آمده است در مورد درمان بیماری اسهال توصیه  شده است بیمار برای 2 روز از روزۀ کامل استفاده کند تا موجبات استراحت دستگاه روده‌ای – معدوی را فراهم کند. در طول این دوره برای جبران از دست رفتن مایعات از بدن فقط آب گرم را می‌توان مصرف کرد. آب میوه‌ها را می‌توان بعد از بین رفتن علائم حاد مصرف کرد. بعد از آنکه این بیماری کمی بهبود بخشیده شد، غذاها را می‌توان به تدریج به سمت مصرف سبزیجات پخته شده، برنج کامل و شیر در شکل ترش آن سوق داد. از غذاهای خام فقط باید بعد از آنکه بیمار کاملاً بهبود بخشیده شد استفاده کرد.

یک درمان موثر برای رفع اسهال استفاده از شیر کم‌چرب یا شیر چربی گرفته شده است. شیر چربی گرفته شده باقی ماندۀ شیری است که بعد از آنکه چربی از ماست زده شده گرفته شد بدست می‌آید. شیر چربی گرفته شده به غلبه بر میکروب‌های روده‌ای مضر و برقراری دوبارۀ باکتری‌های بی‌خطر کمک می‌کند. اسید موجود در شیر چربی گرفته شده همچنین با میکروب‌ها و باکتری‌ها می‌جنگد. این شیر را می‌توان با اضافه کردن کمی نمک 3 یا 4 بار در روز مصرف کرد.

سوپ هویج درمان خانگی موثر دیگری برای رفع بیماری  اسهال است. سوپ هویج آب لازم را برای مبارزه با از دست رفتن آب به بدن می‌دهد، سدیم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، سولفور، منیزیوم و پکتین را دوباره در بدن فراهم می‌کند و روده را برای از بین رفتن التهاب می‌پوشاند. این سوپ رشد باکتری‌ها روده‌ای مضر را کنترل کرده و از استفراغ جلوگیری می‌کند. 1 پوند هویج را می‌توان در 5 اونس آب ریخت و تا زمانی که هویج نرم شود آن را بر روی حرارت گذاشت. سپس، گوشت هویج را باید صاف کرده و یک چهارم آب جوشانده شده را به آن اضافه کرد. سه چهارم قاشق غذاخوری نمک را نیز می‌توان با این سوپ ترکیب کرد. این سوپ را باید در مقادیر کمی هر نیم ساعت یکبار به بیمار داد.

 در کتاب راهنمای کامل درمانهای طبیعی از انتشارات تجسم خلاق آمده است  که انار به دلیل داشتن خواص قابض در درمان اسهال مفید است. اگر بیمار به دلیل پاک کردن دائمی و عمیق مزاج خود دچار ضعف شده است، باید دائماً حدود 50 میلی‌لیتر عصارۀ انار را برای نوشیدن مصرف کند. این عصاره اسهال را از بین می‌برد.

دانه‌های انبه همچنین در رفع اسهال ارزشمند است. این دانه‌ها را باید در طول فصل انبه جمع کرده، در سایه خشک و سپس پودر کرد و برای استفاده به عنوان دارو در هنگام نیاز ذخیره کرد. این دانه‌ها را باید در مقادیر حدوداً یک و نیم تا 2 گرم به همراه یا بدون عسل مصرف کرد.

ثابت شده است که زردچوبه درمان خانگی موثر دیگری برای رفع بیماری  اسهال است. زردچوبه ضدعفونی کنندۀ بسیار مناسبی برای روده‌هاست. زردچوبه همچنین تقویت کنندۀ معده است. ساقۀ زیرزمینی زردچوبه، عصاره یا پودر خشک آن در درمان اسهال مزمن بسیار مفید است. در شکل پودر خشک، زردچوبه را می‌توان در شیر چربی گرفته شده یا آب عادی مصرف کرد.

برای درمان اسهالی که بر اثر سوء هاضمه به وجود می‌آید مصرف زنجبیل تازه یا خشک بسیار تاثیرگذار است. قطعه‌ای از زنجبیل خشک به همراه نمک سنگی پودر می‌شود. یک چهارم قاشق چایخوری از این پودر را باید با قطعۀ کوچکی از jugglery مصرف کرد. این ترکیب موجب درمان سریع اسهال می‌شود، زیرا زنجبیل که ضد نفخ است از طریق تحریک دستگاه روده‌ای – معده‌ای به هضم و گوارش کمک می‌کند.

مایعات نشاسته‌ داری همچون آب گیاه مارانتا، آب گیاه جو، حریرۀ برنج و آب نارگیل در درمان اسهال مفید است. آن‌ها نه فقط جایگزین مایعات از دست رفته از بدن می‌شوند، بلکه همچنین مدفوع را سفت می‌کنند. درمان‌های خانگی دیگر شامل مصرف موز و سیر است. موز دارای پکتین است و موجب رشد باکتری‌های مفید می‌شود. سیر آنتی‌بیوتیک قدرتمند، موثر و بی‌ضرری است. سیر به فرایند هضم و گوارش و از بین رفتن انگل‌ها کمک می‌کند.

بهترین درمان آبی برای رفع اسهال استفاده از کمپرس شکمی(در دمای 60 درجۀ فارنهایت) است که هر 15 تا 20 دقیقه تجدید شده و همچنین استفاده از حمام لگن با آب سرد است (در دمای 40 تا 50 درجۀ فارنهایت). اگر بیمار دارای درد است، باید کمپرس آب گرم را به مدت 15 دقیقه هر 2 ساعت یکبار بر روی شکم خود قرار دهد

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *