بیماری افسردگی

به گزارش موسسه تجسم خلاق افسردگی رایج‌ترین بیماری روحی- روانی است. افسردگی ممکن است از حس ناراحتی جزئی تا حس غم و افسردگی مطلق متغیر باشد. افسردگی بسیاری از علائم جسمی و روحی و روانی را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد و سندرومی را تشکیل می‌دهد.

افسردگی ناخوشایندترین تجربه‌ای است که یک شخص ممکن است آن را تجربه کند. غلبه بر افسردگی بسیار مشکل‌تر از غلبه بر هر بیماری دیگری است. پیچیدگی‌های فزایندۀ زندگی مدرن و بحران‌های متعاقب آن، به همراه استرس‌ها و تنش‌های ذهنی و روحی در زندگی روزمره معمولاً منجر به بروز استرس می‌شود. افسردگی همچنین از یکنواختی و سختی کار روزانه و عادی به وجود می‌آید، بدون آنکه هیچگونه تغییر هدف داری در زندگی فرد شکل گیرد. متاسفانه، خودکشی بزرگترین ریسک در بسیاری از موارد شدید افسردگی است.

درمان افسردگی

سیستم‌های درمانی مدرن افسردگی را با استفاده از داروهای ضد افسردگی معالجه می‌کند که تسکین موقتی را برای بیمار به همراه خواهد داشت، اما اثرات جانبی مخربی را بر روی بدن خواهد گذاشت و نمی‌تواند علت اصلی بیماری را درمان کرده یا از تکرارش جلوگیری کند.به گزارش موسسه تجسم خلاق  اثرات جانبی مضر ناشی از استفاده از این داروها شامل آسیب رسیدن به کبد، حساسیت شدید، بی‌خوابی، توهم، سردرگمی، تشنج، کاهش فشار خون که باعث بروز سردرد و سرگیجه می‌شود، اختلال در قدرت بینایی، داشتن مشکلاتی در عمل دم و نگهداری ادرار می‌باشد. درمان افسردگی شامل تنظیم رژیم غذایی، انجام ورزش، تمدد اعصاب (ریلکسیشن علمی) و مدیتیشن می‌باشد.

رژیم غذایی اثر شگرفی بر روی سلامتی روحی و روانی انسان و درمان افسردگی  دارد. حتی کمبود یک ماده مغذی در بدن می‌تواند باعث بروز افسردگی در افراد مستعد شود. دکتر پریسیلا، استاد دانشگاه کالیفرنیا، درمان از طریق رژیم غذایی برای ایجاد مواد شیمیایی مغز همچون سروتونین و نور اپاین فراین را  برای درمان افسردگی تجویز می‌کند. این مواد بر خلق و خوی انسان اثر می‌گذارند و کمبود آن‌ها در بیماران افسرده احساس می‌شود.

او خوردن غذاهای غنی از ویتامین‌‌های B، هچون مواد غذایی سبوس‌دار، سبزیجات، تخم‌مرغ و ماهی را  برای درمان افسردگی پیشنهاد می‌دهد. رژیم غذایی افراد مبتلا به افسردگی باید کاملاً عاری از مصرف چای، قهوه، الکل، شکلات، نوشابه‌ها، تمامی محصولات درست شده از آرد سفید، شکر، مواد رنگ دهنده به غذاها، افزودنی‌های شیمیایی، برنج و چاشنی‌های قوی باشد. این رژیم غذایی باید به سه وعدۀ غذایی محدود شود. میوه‌ها را می‌توان صبح‌ها برای خوردن صبحانه به همراه شیر، کمی آجیل و دانه‌ها مصرف کرد. نهار می‌تواند شامل سبزیجات بخارپز شده، نان چپاتی سبوس‌دار و یک لیوان شیر کم چرب باشد. برای شام، مصرف سالاد سبزیجات و تمامی جوانه‌هایی که در دسترس است همچون دانه‌های یونجه، لوبیا، پنیر لور یا یک لیوان شیر کم چرب ایده‌آل خواهد بود.

فعالیت و ورزش در درمان افسردگی

افسردگی را می‌توان با انجام فعالیت‌های گوناگون و ورزش درمان کرد. بیماران مبتلا به افسردگی با مشغول کردن خود به انجام کاری می‌توانند بیماری‌شان را فراموش کنند. آن‌ها باید تمرکزشان را از خود به دور کرده و به دیگران توجه کنند. در منزل، آن‌ها می‌توانند زمان خود را به تزئین کردن، تعمیر یا ساختن چیزهای جدید اختصاص دهند. لذت رسیدن به موفقیت بر افسردگی آن‌ها غلبه می‌کند.به گزارش موسسه تجسم خلاق  انجام ورزش نیز نقش مهمی در درمان افسردگی ایفا می‌کند. ورزش کردن نه تنها به حفظ سلامتی جسمی و روحی و روانی بدن کمک می‌کند، بلکه همچنین آرامش و آسودگی ذهنی را نیز برای بیمار فراهم می‌کند. ورزش بهترین داروی تسکین دهنده طبیعت است.

ورزش سطوح هورمون‌ها را در خون تغییر می‌دهد و می‌تواند اندورفین‌های بتا (مواد شیمیایی موجود در مغز که بر خلق و خوی انسان اثر می‌گذارد) را افزایش دهد. ورزش همچنین می‌تواند عملکرد سیستم عصبی خودکار بدن را بهبود بخشد.»

برای آنکه انجام آن ورزش واقعا مفید و موثر باشد، آن را باید به شیوه‌ای انجام داد تا تمامی  ماهیچه‌های بدن را به شکلی طبیعی درگیر کند. پیاده روی چنین کارکردی دارد. با این حال، پیاده روی ذاتا ورزش ملایمی است، بنابراین، فرد اگر می‌خواهد بهترین نتیجه را از این ورزش بگیرد و در درمان افسردگی به او کمک کند باید چندین کیلومتر راه پیمایی کند.

آسانا‌های یوگایی همچون واکراسانا، بوجانگاسانا، سالابهاسانا، هالاسانا، پاسچی‌موتاناسانا، ساروانگاسانا و شاواسانا در درمان افسردگی بسیار مفید هستند.

تمدد اعصاب (ریلکسیشن) و مدی‌تیشن در درمان افسردگی

 بیمار مبتلا به افسردگی باید بر سیستم عصبی‌اش کنترل داشته باشد و فعالیت‌های ذهنی و روحی‌اش را به سمت احساسات متعادل و سازگارا هدایت کند. این کار را می‌توان از طریق داشتن استراحت و خواب کافی تحت شرایط صحیح انجام داد.به گزارش موسسه تجسم خلاق  بیمار همچنین باید هنر ریلکسیشن و مدی‌تیشن علمی را فرا بگیرد که در درمان افسردگی به او کمک شایان توجهی خواهد کرد. ریلکسیشن ماهیچه‌ها را قادر می‌ساز‌د تا موثرتر کار کنند و می‌تواند خستگی را بوسیله بهبود جریان سیاهرگی خون در سرتاسر بدن از بین ببرد.

استفاده از حمام فرو رفتن در آب با دمای خنثی برای یک ساعت در روز در درمان افسردگی بسیار مفید است. دمای آب می‌تواند از ٩٢ تا ٩٨ درجه فارنهایت متغیر باشد. در هنگام استفاده از این حمام، سر را باید با کمپرس آب سرد، خنک نگه داشت که در درمان افسردگی بسیار موثر است .

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در طب سنتی

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

یک دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *