بیماری دیابت

دیابت شیرین یک بیماری تغذیه‌ای است که مشخصۀ اصلی آن افزایش غیرطبیعی سطح گلوکز خون و ترشح زیاد گلوکز در درون ادرار است. بیماری دیابت  در نتیجۀ فقدان کامل یا نسبی انسولین به وجود می‌آید که منجر به نابهنجاری‌هایی در متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی می‌شود.

به گزارش موسسه تجسم خلاق دیابت بیماری است که از زمان‌های قدیم برای جهان پزشکی شناخته شده است. با این حال، شیوع آن امروزه نسبت به گذشته افزایش یافته است. این مسئله، به خصوص در مورد کشورهای پیشرفته جهان به دلیل گسترش ثروت و منابع غذایی غنی‌تر بیشتر صدق می‌کند. شناخته شده‌ترین تست غربالگری برای شناخت بیماری دیابت تعیین سطح گلوکز خون به هنگام ناشتا و یا دو ساعت بعد از صرف یک وعدۀ غذایی است. قند خون طبیعی به هنگام ناشتا ٨٠ تا ١٢٠ میلی‌گرم در هر ١٠٠ میلی‌لیتر خون است و این مقدار ٢ ساعت بعد از صرف غذا می‌تواند تا ١٨٠ میلی‌گرم در هر ١٠٠ میلی‌لیتر خون بالا برود. هر مقداری بالاتر از این مقدار طبیعی را می‌توان سطوح دیابتی قند خون نامید. به گزارش موسسه تجسم خلاق دیابت همه گروه‌های سنی را از بچه‌ها تا افراد مسن درگیر می‌کند. بیشترین بروز بیماری دیابت در افراد میانسال و مسن رخ می‌دهد. تخمین زده شده است که ٨۵ درصد همه افراد مبتلا به دیابت شیرین ٤۵ ساله و به بالا هستند.

درمان دیابت

هر شیوۀ درمانی موفق برای دیابت باید با هدف از بین بردن علت واقعی بیماری و ایجاد سلامتی کامل برای بیمار باشد. رژیم غذایی نقش مهمی در بیماری دیابت ایفا می‌کند.به گزارش موسسه تجسم خلاق  مهمترین نکته‌ای که در رژیم غذایی بیماران دیابتی باید رعایت شود این است که بیمار باید از یک رژیم غذایی سفت و سخت قلیایی که از سبزیجات و غذاهای با کالری و چربی پایین و غذاهای طبیعی با کیفیت بالا تشکیل شده است استفاده کند. میوه‌ها، آجیل‌ها و سبزیجات، نان سبوس‌دار و محصولات لبنی یک رژیم غذایی خوب را برای بیماران دیابتی تشکیل می‌دهند. این غذاها به راحتی در طول بخش نخست فرایند گوارش، هضم و جذب می‌شوند.

بیمار مبتلا به دیابت باید از مصرف غذاهای پخته شدۀ نشاسته‌دار اجتناب کند، زیرا در فرایند پختن، پوشش‌های سلولزی دانه‌های نشاسته سوزانده شده و در نتیجه نشاسته در بدن به راحتی جذب می‌شود. نشاستۀ اضافی که جذب بدن شده است را باید کلیه‌ها دفع کرده و به عنوان قند در ادرار ظاهر کنند. با این حال، با مصرف غذاهای نشاسته‌دار خام، شیرۀ معده و بزاق در رودۀ کوچک مقادیری را تنظیم می‌کنند که برای تبدیل شدن به قند مورد نیاز بدن ضروری است. بخش استفاده و هضم نشدۀ غذاهای نشاسته‌دار خام به بدن آسیب نمی‌رساند زیرا به راحتی در بدن تخمیر نمی‌شود.

بیمار مبتلا به دیابت نباید از مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه‌ای که دارای قند و نشاسته هستند بترسد. میوه‌های تازه دارای فراکتوز قندی هستند که برای متابولیسم خود به انسولین نیازی ندارند و در نتیجه بدن بیمار مبتلا به دیابت به خوبی آن را تحمل می‌کند. به گزارش موسسه تجسم خلاق چربی‌ها و روغن‌ها را باید به مقدار کمی مصرف کرد، زیرا آن‌ها مستعد کاهش دادن مقاومت پروتئین‌ها و نشاسته‌ها هستند. تأکید در اینجا باید بر روی مصرف غذاهای خام باشد، زیرا آن‌ها تولید انسولین را تحریک کرده و افزایش می‌دهند. برای پروتئین، پنیر لور خانگی، اشکال گوناگون شیرهای ترش و آجیل‌ها بهترین منابع غذایی هستند. بیمار باید از پرخوری اجتناب کرده و به جای مصرف عادی سه وعدۀ غذایی بزرگ در روز از چهار یا پنج وعدۀ غذایی کوچک استفاده کند. بیمار مبتلا به دیابت باید از رژیم غذایی زیر برای درمان بیماری دیابت  استفاده کند:

به هنگام بلند شدن از خواب: یک لیوان آب ولرم به همراه مصرف آب لیمویی که به تازگی گرفته شده است.

صبحانه: مصرف هر میوه تازه‌ای به استثنای موز، آلوی خشک خیس شده و همچنین مصرف مقدار کمی از نان سبوس‌دار به همراه کره و شیر تازه.

ناهار: سبزیجات برگدار سبزی همچون گل کلم، کلم، گوجه فرنگی، اسفناج، شلغم، مارچوبه و قارچ که یا بخار پز شده یا کمی پخته شده است، دو یا سه نان چپاتی سبوس‌دار در صورت تمایل و یک لیوان شیرچربی گرفته یا خامه.

اواسط بعد از ظهر: یک لیوان آب میوه یا عصاره سبزیجات تازه.

شام: کاسه بزرگی از سالادی که از تمام سبزیجات خام فصلی درست شده است. این سالاد می‌تواند با یک وعدۀ غذایی گرم در صورت علاقه بیمار و مصرف پنیر لور خانگی تازه همراه شود.

غذای هنگام خواب: یک لیوان شیر تازه.

غذاهای گوشتی در رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت هیچ جایگاهی ندارند، زیرا این غذاها شرایط سمی بدن را افزایش داده و مقاومت قند را کاهش می‌دهند. به عبارت دیگر، یک رژیم غذایی گیاهی غیر تحریک کننده به ویژه رژیم غذایی که از غذاهای خام تشکیل شده است مقاومت بدن را در برابر قند افزایش می‌دهد.

کرفس، خیار، لوبیای سبز، پیاز و سیر نیز در درمان دیابت مفید و موثر هستند. چایی که از پوست لوبیای سبز درست شده است جایگزین طبیعی خوبی برای انسولین می‌باشد و برای بیماران مبتلا به دیابت روش درمانی خوبی محسوب می‌شود. به گزارش موسسه تجسم خلاق پوست لوبیای سبز غنی از سیلیس و مواد هورمونی مشخصی است که ارتباط نزدیکی با انسولین دارند. نوشیدن یک فنجان چای لوبیای سبز مساوی با تزریق یک واحد انسولین است. خیار نیز دارای هورمونی است که سلول‌های پانکراس برای تولید انسولین به آن احتیاج دارند.

ثابت شده است که پیاز و سیر در کاهش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت موثر و مفید هستند. تحقیقات علمی اخیر نشان داده است که مصرف کدو قلیایی تلخ نیز در درمان دیابت ارزشمند است. این میوه دارای مواد انسولین مانندی می‌باشد که به انسولین گیاهی معروف است. اثبات شده است که انسولین گیاهی در کاهش سطوح قند خون و ادرار موثر است.

به گزارش موسسه تجسم خلاق ، استفاده از این مادۀ غذایی باید به مقدار فراوانی در رژیم غذایی بیمار مبتلا به دیابت گنجانده شود. برای رسیدن به نتایج بهتر، بیمار مبتلا به دیابت باید از آب حدوداً 4 تا 5 میوه هر روز صبح با معدۀ خالی مصرف کند. دانه‌های کدو قلیایی را می‌توان به شکل پودر شده به غذا اضافه کرد.

درمان خانگی موثر دیگر برای رفع دیابت مصرف میوه جامبول (نوعی میوۀ هندی) است. میوۀ جامبول در طب سنتی به عنوان درمان مهمی برای رفع دیابت به حساب می‌آید، زیرا مصرف این میوه بر روی پانکراس تاثیر دارد. مصرف خود میوه، دانه‌ها و آب میوه‌ جامبول همه در درمان بیماری  دیابت موثر هستند. دانه‌های این میوه دارایglucoside jamboline هستند که این تصور وجود دارد که دارای توانایی برای کنترل تبدیل نشاسته به قند در موارد افزایش تولید گلوکز می‌باشند. این دانه‌ها را باید خشک و پودر کرد. این پودر را باید در ترکیب با شیر، کشک یا آب  مصرف کرد.

بیمار مبتلا به دیابت باید از مصرف چای، قهوه و نوشیدنی‌های الکلی خودداری کند، زیرا مصرف این مواد تاثیرات مخربی بر روی دستگاه‌های گوارشی دارد. غذاهای دیگری که باید از مصرف آن‌ها خودداری کرد نان سفید، محصولات درست شده از آرد سفید، قند، میوه‌های کنسرو شده، شیرینی‌جات، شکلات، کیک‌ها، دسرها، غلات تصفیه شده و نوشیدنی‌های الکلی هستند.

مهمترین ماده مغذی در درمان دیابت منیزیم است که در تولید انسولین طبیعی ضروری است. منیزیم در پوشش بیرونی آجیل‌ها، مرکبات، غلات و برگ‌های سبز گیاهان خوردنی وجود دارد. مواد مغذی دیگری که دارای ارزش خاصی در درمان دیابت می‌باشند شامل روی، ویتامین‌های بی – کمپلکس و اسیدهای چرب غیر اشباع شده می‌باشد.

ورزش نیز عامل مهمی در درمان دیابت محسوب می‌شود. به گزارش موسسه تجسم خلاق انجام ورزش‌های سبک، دو آهسته و شنا برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه می‌شود. آساناهای یوگایی همچون بوجانگاسانا، سالابهاسانا، ساروانگاسانا، هالاسانا و شاواسانا، کریاهای یوگایی همچون جالنتی و کونجال و پرایانایاماهایی همچون کاپالبهاتی، آنولوما – ویلوما و اوجای در درمان دیابت موثر و مفید هستند.

آب درمانی و شستشوی روده‌ها بخش مهمی از درمان بیماران مبتلا به دیابت را تشکیل می‌دهد. روده را باید کاملاً هر یک روز در میان شست تا مواد زائد و سمی از بدن  خارج شود. استفاده از حمام آب سرد به شدت سیستم چرخش خون را بهبود بخشیده و ظرفیت ماهیچه‌ها را برای استفاده از قند افزایش می‌دهد. بیمار مبتلا به دیابت باید نگرانی‌ها و استرس‌های روحی و روانی را از زندگی خود حذف کند. او باید تلاش کند تا از انجام کارهایی که استرس و فشار را به او تحمیل می‌کند خودداری کند.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *