بیماری یبوست

 به گزارش موسسه تجسم خلاق یبوست اختلال شایع دستگاه گوارشی است. در بیماری یبوست ، روده‌ها به شکل منظم حرکت نمی‌کنند یا به هنگام حرکت کاملاً خالی نمی‌شوند. یبوست علت اصلی بیماری‌های بسیاری است، زیرا مواد سمی را تولید می‌کند که وارد جریان خون شده و از طریق جریان خون به تمامی بخش‌های بدن منتقل می‌شود. این امر منجر به ضعیف شدن اندام‌های حیاتی و کاهش سطح مقاومت کل بدن می‌شود. آپاندیس، روماتیسم، التهاب مفاصل، فشار بالای خون، آب مروارید و سرطان فقط چند نمونه از بیماری‌هایی هستند که یبوست مزمن عامل مهمی در بروز آن‌ها می‌باشد.

علائم بروز یبوست

 به گزارش موسسه تجسم خلاق شایع‌ترین علائم بروز یبوست نادر بودن، نامنظم بودن یا سختی در فرایندهای دفعی بدن به دلیل وجود مواد سخت مدفوعی است. در میان علائم دیگر بروز یبوست می‌توان به باردار بودن زبان، ایجاد بوی بد در دهان، از دست دادن اشتها، سردرد، سرگیجه، تشکیل حلقه‌های سیاه رنگی زیر چشم‌ها، افسردگی، تهوع، ایجاد جوش‌هایی بر روی صورت، وجود زخم در دهان، احساس سیر بودن دائمی در شکم، اسهال، واریس وریدها، درد در ناحیۀ کمر، اسیدی شدن معده، ترش کردن و بی‌خوابی اشاره کرد.

درمان یبوست

 به گزارش موسسه تجسم خلاق مهمترین عامل در درمان یبوست بهره‌مندی از یک رژیم غذایی ساده و طبیعی است. این رژیم غذایی باید از غذاهای تصفیه نشده‌ای همچون غلات سبوس‌دار، سبوس‌ها، عسل، ملاس، عدس، سبزیجات برگدار سبز به ویژه اسفناج، لوبیا سبز، گوجه ‌فرنگی، کاهو، پیاز، کلم، گل کلم، جوانه‌ها، کرفس، شلغم، کدو، لوبیاها، چغندر، مارچوبه، هویج، میوه‌های تازه‌ای همچون گلابی، انگور، انجیر، میوۀ پاپایا، اَنبه، گریپ فروت، انگور فرنگی، میوۀ گویاو و پرتغال، میوه‌های خشکی همچون انجیر، کشمش، زردآلو و خرما و محصولات شیر به شکل کره، روغن حیوانی و خامه تشکیل شده باشد.

 به گزارش موسسه تجسم خلاق رژیم غذایی به تنهایی کافی نیست. غذای مصرفی باید به درستی جویده شود، یعنی هر لقمه را باید حداقل 15 بار جوید. بیمار مبتلا به یبوست باید از عجله در خوردن غذا و همچنین خوردن نامنظم غذا پرهیز کند. او همچنین باید از مصرف قند و غذاهای قندی به شدت اجتناب کند، زیرا قند بدن را از ویتامین B که بدون آن روده‌ها نمی‌توانند به درستی و به شکل طبیعی عمل کنند خالی می‌کند. غذاهایی که یبوست‌زا هستند شامل تمامی محصولات درست شده از آرد سفید، برنج، نان، حبوبات، کیک‌ها، کلوچه‌ها، بیسکویت‌ها، پنیر، غذاهای گوشتی، غذاهای دارای مواد محافظتی، قند سفید و تخم‌مرغ سفت می‌باشد.

نوشیدن مداوم آب نه فقط برای رفع یبوست بلکه همچنین برای تمیز کردن بدن، رقیق کردن خون و دفع سموم از بدن مفید است. به طور طبیعی 6 تا 8 لیوان آب را باید روزانه نوشید. مصرف این مقدار آب برای هضم و حل مواد غذایی ضروری است تا بدن بتواند آن‌ها را جذب کرده و مورد استفاده قرار دهد. با این حال، آب را نباید به هنگام مصرف غذاها نوشید زیرا این کار شیرۀ معده را که برای هضم صحیح لازم است رقیق می‌کند. آب را باید یا نیم ساعت قبل یا یک ساعت بعد از هر وعدۀ غذایی نوشید.

 به گزارش موسسه تجسم خلاق غالباً مصرف تمامی میوه‌ها به جز موز و میوۀ jack در درمان یبوست مفید است. با این حال، میوه‌های مشخصی دارای اثرات بهتری برای رفع یبوست هستند. میوۀ Bael بهترین میوۀ ضد یبوست محسوب می‌شود. این میوه روده‌ها را تمیز کرده و آن را تقویت می‌کند. استفادۀ مداوم از این میوه برای 2 یا 3 ماه حتی مواد مدفوع جمع شدۀ قدیمی را نیز از بدن دفع می‌کند.  به گزارش موسسه تجسم خلاق اگرچه میوۀ Bael غالباً برای رفع اسهال مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما این میوه دارای خواص ضد یبوستی نیز می‌باشد. این میوه مدفوع را به هنگام نرم بودن سفت کرده و هنگامی که روده‌ها دچار یبوست شده است به عنوان یک ملین عمل می‌کند. بهتر آن است که این میوه را در شکل اصلی خود و قبل از شام مصرف نمود. در حدود 60 گرم از این میوه برای مصرف یک فرد بالغ کافی است.

گلابی میوۀ موثر دیگری در درمان یبوست است. بیمارانی که از یبوست مزمن رنج می‌برند بهتر است که از یک رژیم غذایی اختصاصاً گلابی یا آب آن برای چند روز استفاده کنند. اما در موارد عادی، مصرف یک گلابی متوسط بعد از شام یا به همراه صبحانه اثرات مفیدی بر روی رفع یبوست خواهد گذاشت. همین تاثیر در مورد میوۀ گویاو نیز صدق می‌کند. میوۀ گویاو هنگامی که با دانه‌ها مصرف می‌شود مواد سلولزی را به رژیم غذایی می‌دهد و به تخلیۀ طبیعی روده‌ها کمک می‌کند.

اخیراً ثابت شده است که انگور در رفع یبوست کاملاً مفید است. ترکیب خواص سلولزی، قند و اسید ارگانیک در انگور این میوه را تبدیل به یک میوۀ ضد یبوست کرده است.  به گزارش موسسه تجسم خلاق زمینۀ تاثیر انگور فقط به تمیز کردن روده‌ها محدود نمی‌شود. انگور همچنین معده و روده‌ها را تقویت کرده و یبوست مزمن را از بین می‌برد. بیمار مبتلا به یبوست باید حداقل 350 گرم انگور را روزانه مصرف کند تا به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کند. اگر انگور تازه در دسترس نیست، کشمشی که در آب خیس شده است را می‌توان استفاده کرد.  به گزارش موسسه تجسم خلاق کشمش را باید در یک لیوان آب نوشیدنی برای 24 تا 48 ساعت خیس کرد. این کار کشمش را به اندازۀ طبیعی انگور بزرگ خواهد کرد. کشمش‌ها را باید اوایل صبح مصرف کرد. آبی که این کشمش‌ها در آن خیس شده است را باید به همراه کشمش مصرف کرد.

نوشیدن آب گرم با آب لیموترش و نیم قاشق چایخوری نمک همچنین درمان موثر دیگری در رفع یبوست است. نوشیدن آبی که به مدت یک شب در یک ظرف مسی باقی مانده است در اوایل صبح همچنین باعث نتایج درمانی مناسبی در رفع یبوست می‌شود. مصرف بزرک همچنین در درمان یبوست مفید است. یک قاشق چایخوری بزرک که با آب قبل از هر وعدۀ غذایی مصرف می‌شود باعث اثرات درمانی مناسبی در رفع یبوست می‌شود.  به گزارش موسسه تجسم خلاق در تمامی موارد عادی یبوست، یک رژیم غذایی اختصاصاً میوه برای حدوداً 7 روز بهترین راه برای شروع درمان  یبوست است.

برای موارد حاد و بسیار مزمن، توصیه می‌شود تا برای 4 یا 5 روز از یک روزۀ کوتاه مدت استفاده کرد. این کار مواد زائد را از بدن حذف کرده و جریان خون را تصفیه می‌کند. بیماران ضعیف می‌توانند از آب پرتغال در طول دورۀ روزه گرفتن استفاده کنند. بعد از استفاده از روزۀ تماماً میوه، بیمار باید به تدریج از یک رژیم غذایی متعادل که از غذاهای خام، میوه‌های رسیده و غلات سبوس‌دار تشکیل شده است استفاده کند.

در برخی موارد، استفاده از روزه‌های کوتاه مدت دیگر با استفاده از میوه‌ها می‌تواند در فواصل دو ماهه یا بیشتر بسته به پیشرفت حاصله در درمان یبوست مفید باشد. روده‌ها را باید روزانه با استفاده از تنقیه با آب گرم برای چند روز در شروع درمان شستشو داد.

 به گزارش موسسه تجسم خلاق استفاده از حمام مالش با آب سرد در اوایل صبح هر روز می‌تواند به درمان یبوست کمک کند. حمام لگن با آب سرد و گرم به شکل متناوب قبل از رفتن به خواب همچنین در درمان یبوست مفید است. تمرینات شکمی و ماساژ لرزشی مکانیکی یا دستی دارای اثر تحریک و احیاء کنندگی در بسیاری از موارد یبوست می‌باشد.

تقویت کردن ماهیچه‌ها همچنین به درمان یبوست کمک می‌کند. استفاده از هوای آزاد، انجام ورزش‌های بیرون از خانه، پیاده‌روی و شنا کردن نقش مهمی در تقویت و فعال کردن ماهیچه‌ها و در نتیجه پیشگیری از یبوست ایفا می‌کند. آساناهای یوگایی مشخصی همچنین می‌تواند باعث رفع یبوست شود، زیرا این تمرینات ماهیچه‌های شکم و لگن را تقویت کرده و عمل دودی روده‌ها را تحریک می‌کند.

 به گزارش موسسه تجسم خلاق این آسانا‌ها عبارتند از: بوجانگاسانا، سالابهاسانا، یوگامودرا، دانوراسانا، هالاسانا و پاسچیموتاناسانا. انجام پرانایاماهایی همچون آنولوما- ویلوما و باستریکا و کریای یوگایی همچون جالانتی نیز در درمان یبوست موثر است.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *