حمله پانيک

حمله پانيک 
:حمله پانيک حداقل با چهار علامت از نشانه‌هاي زير همراه است :

1-ترس از تنهايي
2-ترس از، ازدست دادن کنترل در مکان هاي عمومي مثلا زمين خوردن در محل کار يا مدرسه و دانشگاه
3-ترس از مکانهايي که خروج از آنها شايد دشوار باشد
4-خانه نشين شدن براي مدت طولاني
5-احساس جدايي و بيگانگي با ديگران
6-احساس بيچارگي
7-وابستگي به ديگران
8-احساس غيرطبيعي بودن اندام بدن
9-احساس غير طبيعي بودن محيط
10- پريشاني و اضطراب ناگهاني
11- رفتار و مزاج غير عادي ، سراسيمگي ، لرزش و تکان هاي ناگهاني
 
ديگر علائمي که ممکن است رخ دهد :
1-سرگيجه ، حالتي شبيه غش کردن
2-تعرق بيش از اندازه
3-سرخ شدن پوست
4-اختلال در تنفس
5-احساس درد در قفسه سينه
6-تپش قلب
7-حالت تهوع و استفراغ
8- کرخت شدن
9- ناراحتي معده
10- افکار مغشوش و آشفته
11- ترس از ديوانه شدن
12- ترس از مرگ قريب الوقوع
 
علاوه بر اين نشانه‌ها احساس‌هايي نيز بيمار را همراهي مي‌کنند. احساس ديوانگي، از دست دادن کنترل و يا نزديکي مرگ از جمله احساس‏هاي شايع بيماران است. در کنار اين‌ها احساس غير واقعي بودن محيط اطراف و يا جدا شدن از جسم هم مي‌تواند در طول يک حمله پانيک اتفاق بيفتد. شايعترين سن بين 20 تا 30 سالگي است
 
انواع درمان هاي حملات پانيك :
اکثر اين بيماران با توجه به علائم که مربوط به قلب و تنفس مي باشد به پزشکان متخصص قلب و ريه و مغز و اعصاب مراجعه مي کنند و انواع آزمايشات و اقدامات پاراکلينيک را انجام مي دهند ( انواع عکسبرداري از سر و ريه – نوار مغز و …. ) اما در واقع دارو درماني، مشاوره و شناخت درماني و رواندرماني و آناليز ريشه هاي خودآگاه و ناخودآگاه اضطراب و روش هاي آرام سازي (relaxation) است كه مي تواند به بيمار در كنترل اين حملات كمك فراواني كند.
نكات ديگري كه مي تواند آرامش بيشتري به فرد دچار حمله دهد شامل اين موارد است: اطمينان دادن به بيمار و همراهيان مبني بر اينكه اين علايم مربوط به يك بيماري شناخته شده است و منشا جسماني ندارد بلکه منشائ ذهني و رواني دارد و باعث مرگ نخواهد شد، تشويق بيمار به تنفس آرام و عميق در مواقع تنگي نفس، اجتناب از مصرف كافئين و نيكوتين.در دارو درماني دوره درمان پس از بهبود اوليه که حدود يک ماه طول ميکشد، در حدود 8 تا 12 ماه است.ميگنا دات آي آر،اما خبر خوب اينکه پانيک به هيپنوتيزم درماني عالي جواب مي دهد بخصوص وقتي با هيپنوآناليز و جلسات شناخت درماني همراه باشد که دوره درمان را بسيار کوتاه مي نمايد.
درمان : به بيمار اطمينان دهيد که گرچه علائم بيماري شديد و ناراحت کننده است ، ولي خطري او را تهديد نمي کند . دارو درماني ، درمان هاي شناختي – رفتاري ( بيمار از نحوه ايجاد علائم آگاه شود ، تمرينات تنفسي ، مواجهه ) از ديگر روش هاي درماني است .
انواع درمان هاي حملات پانيک شامل:
دارو درماني، توان بخشي و روش هاي آرام سازي (relaxation) است که مي تواند به شما در کنترل اين حملات کمک فراواني کند. نکات ديگري که مي تواند آرامش بيشتري به فرد دچار حمله دهد شامل اين موارد است: اطمينان دادن به بيمار مبني بر اينکه اين علايم مربوط به يک بيماري شناخته شده است و باعث مرگ نخواهد شد، تشويق بيمار به تنفس آرام و عميق در مواقع تنگي نفس،migna.ir اجتناب از مصرف کافئين و نيکوتين. دارو درماني آلپروزولام و پاروکستين SSRIs ،TCAs ،و… از داروهاي مورد استفاده در درمان اختلا پانيک هستند.
درمان شناختي- رفتاري با گروه درماني و خانواده درماني به بيمار و خانواده اش کمک مي کند که خود را با واقعيت وجود اين اختلال در فرد بيمار و مشکلات رواني- اجتماعي ناشي از آن سازگار سازند. دوره درمان پس از بهبود اوليه که حدود يک ماه طول ميکشد، در حدود 8 تا 12 ماه است.
 
منتشر شده در
دسته‌بندی شده در روانشناسی

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

یک دیدگاه

  1. سلام من چند ماهیست دچار پنیک شدم سرترالین و نورتریپتلین میخورم از لحاظ روحی بهترم ولی هایپوکاندریام خوب نشده همش احساس میکنم سرطان معده و مری دارم یا قلبم مشکل داره چیکار کنم؟

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *