خوشبینی و مثبت اندیشی جهت تسکین استرس

خوشبینی و مثبت اندیشی جهت تسکین استرس

شما نیمه پر لیوان را می بینید، یا نیمه خالی آنرا؟ پـاسخ
شـما به این سوال قدیمی، دیدگاهتان را به زندگی نشان
میدهد و تعیین می کند که مثبت اندیش هستید یا منفی
گرا.

در واقــع، تحـقیـقات نـشان می دهـد کـه ایـن خـصـوصیـت
شـخصیتی-خوشبینی و بدبیـنی-میـتواند بر طریقه زندگی
کردن شما و حتی طول عمرتان تاثیرگذار باشد.

فکر می کنید نیاز به تغییر و اصلاح رویه دارید؟ در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چطور با بیرون ریختن افکار منفی از ذهنتان و تمرین مثبت اندیشی از طریق گفتگو با خود، استرستان را کاهش دهید.

خوشبین باشید: طولانی تر زندگی کنید، سالمتر زندگی کنید

گفتگو با خود، جریان بی پایان افکاری است که هر روز در ذهن شما جاری می شود. این افکار اتوماتیک و خودکار می توانند مثبت یا منفی باشند. اگر افکاری که از ذهن شما عبور می کنند، اکثراً منفی باشند، دیدگاه شما به زندگی دیدگاهی بدبینانه و منفی گرایانه خواهد بود. اما اگر افکاریتان مثبت باشد، شمافردی خوشبین و مثبت اندیش هستید.

برخی از گفتگو های شما با خودتان از عقل و منطق نشات می گیرد. برخی دیگر ممکن است از سوء تفاهمات به خاطر کمبود یا فقدان آگاهی یا اطلاعات ناشی شود.

محققان درحال پیگیری تاثیرات خوشبینی و مثبت اندیشی بر روی سلامتی هستند. اثراتی که خوشبینی می تواند بر سلامتی داشته باشد، عبارتند از:

کاهش استرس
مقاومت بیشتر درمقابل ابتلا به سرماخوردگی
احساس سلامت و تندرستی
کاهش خطر ابتلا به بیماری های شریانی کرونری
تنفس راحت تر، درصورت ابتلا به بیماری های ریوی تنگی نفس مثل آمفیزم
افزایش تحمل و طاقت در زنانی که بارداری های دشوار دارند
عمر طولانی تر
مهارت های سازگاری بهتر
علت این تاثیرات هنوز مشخص نیست اما یک تئوری این است که داشتن دیدگاه مثبت در زندگی باعث می شود بهتر بتوانید با موقعیت های پرفشار و استرس زا کنار بیایید که فشار روحی و استرس وارد بر جسمتان را کاهش می دهد.

چطور افکار منفی را به افکار مثبت تبدیل کنیم؟

گفتگو با خود – مونولوگ درونی که گاهی به تفکر خود به خود تعبیر می شود – میتواند مثبت یا منفی باشد. وقتی موضوع تفکرات درونی شما اکثراً منفی باشد، سوء تعبیرات، کمبود اطلاعات و ایده ها و نظرات تحریف شده شما بر طرفیت عقل و منطق شما غلبه می کند. اما اگر این سوء تعبیرات و تفکرات غیرعقلانی و غیرمنطقی را از ریشه برکنده و آنها را با افکار مثبت و منطقی جایگزین کنید، گفتگو درونی شما به تدریج واقعگرایانه و مثبت خواهد شد.

برخی انواع متداول تفکر غیرعقلانی

فیلترینگ: شما جوانب منفی یک موقعیت را بزرگ کرده و جوانب مثبت آن را صاف و تصفیه می کنید. برای مثال: کارتان خیلی زیاد است. موفق می شوید که کارتان را به موقع به اتمام برسانید و برای انجام یک کار صحیح و کامل مورد تشویق و تمجید قرار می گیرید. اما یک قدم کوچک را فراموش می کنید. آنروز عصر، فقط روی اشتباهات خود تمرکز می کنید و تحسین و تمجیدهایی که دریافت کرده اید را نادیده می گیرید.
به خود گرفتن: وقتی اتفاق بدی می افتد، شما اتوماتیک وار خودتان را مقصر می شناسید. برای مثال، می شنوید که برنامه آن روز عصر با دوستان به هم خورده است و پیش خود تصور می کنید که این تغییر برنامه به خاطر این بوده که هیچکدام از دوستانتان نمی خواسته با شما باشد.
فاجعه آمیز کردن: شما اتوماتیک وار بدترین نتیجه را پیش بینی می کنید. از بیرون رفتن با دوستان سر باز می زنید چون می ترسید خراب کاری کرده و ناآگاه جلوه کنید. یا رخ دادن یک تغییر کوچک در روزتان باعث می شود تصور کنید که کل روزتان خراب خواهد بود.
دوقطبی کردن: شما همه چیز را در دو قطب می بینید: یا خوب و یا بد؛ یا سیاه و یا سفید. هیچ حد وسطی برای شما وجود ندارد. پیش خودتان فکر میکنید باید کامل ترین انسان باشید وگرنه یک شکست خورده تمام عیارید.
می توانید یاد بگیرید که جطور افکار و تصورات منفی خود را به افکار مثبت تبدیل کنید. روند کار خیلی ساده است، اما نیازمند صرف زمان و تمرین است.

در طول روز، مکث کنید و ببینید به چه فکر می کنید. اگر متوجه شدید که افکارتان منفی است، باید راهی پیدا کنید که فکر مثبتی را جایگزین آن فکر منفی کنید.

با یک قانون ساده شروع کنید: چیزی را که به افراد دیگر نمی گویید، هیچوقت به خودتان هم نگویید.

در زیر به نمونه هایی از گفتگوهای درونی معمول و تبدیل آنها به تصورات و تفکرات مثبت اشاره می کنیم:

تفکر منفی
جایگزین مثبت
تا به حال انجامش نداده ام.
این فرصتی است که بتوانم چیز جدیدی یاد بگیرم.
خیلی سخت و پیچیده است.
از یک دید دیگر به آن نگاه کن.
به منابع لازم دسترسی ندارم.
الزام مادر اختراعات است.
به اندازه کافی وقت ندارم.
اول به اولویت ها فکر کن.
هیچ راهی برای انجام آن وجود ندارد.
می توانم سعیم را بکنم.
تخصص لازم را ندارم.
می توانم کسانی را پیدا کنم که کمکم کنند.
به اندازه کافی خوب است.
همیشه جای پیشرفت وجود دارد.
تغییر خیلی دشوار است.
می توانم امتحان کنم.
هیچکس علاقه ای به برقراری ارتباط بامن ندارد.
باید ببینیم چطورمی توانم راه ارتباط برقرار کردن با آنها را پیدا کنم.
به هیچ وجه پیشرفتی در این نمی کنم.
یکبار دیگر هم تلاش می کنم.
هیچوقت نمی توانم یاد بگیرم که چطور استرسم را کنترل کنم.
تلاش می کنم تا یاد بگیرم که چطور استرسم را کنترل کنم.

اگر تابه حال تفکرات و تصوراتتان منفی و بدبینانه بوده است، انتظار نداشته باشید که یک شبه به فرد خوشبینی تبدیل شوید. اما با تلاش و ممارست خواهید دید که رفته رفته انتقاد از خودتان کمتر شده و می توانید بیشتر و بهتر خودتان را قبول کنید.

تمرین گفتگوی درونی می تواند دیدگاه شما را ارتقاء بخشد. وقتی طرز تفکرتان خوشبینانه باشد، خیلی راحت می توانید با استرس های زندگی به طریقی واقعگرایانه و سازنده برخورد کنید. فواید سلامتی ناشی از مثبت اندیشی و خوشبینی از همین توانایی نشات می گیرد.
منبع :http://mindtec.persianblog.ir/

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *