روانشناسی

روانشناسی

روان شناسی علمی است که قانون مندی های رفتاری و روانی و ذهنی به معنای عامش را از راه و روش های علمی به دست می
آورد، نه دیگر روش ها. پس روان شناسی، علمی است که قانون مندی رفتارهای انسان را با پشتیبانی رفتار انسان از جنبه های فیزیولوژی و جنبه ی انگیزشی و جنبه ی عاطفی و هیجانی و جنبه های ذهنی ترسیم و تبیین و اثبات می کند. این ها را تماماً با روش های علمی و تجربی دنبال می کند.
در تعریف غیر دقیق روان شناسی گفته می شود: علم رفتار. رفتاری که در علم روان شناسی مورد بررسی قرار می گیرد، انواع و اقسام رفتارها را شامل می شود.
اگر بخواهیم روان شناسی را تعریف کنیم، یعنی همه ی رفتارهای جوانحی و جوارحی را شامل می شود؛ بنابر این موضوع علم روان شناسی، رفتار است و هدف روان شناسی بررسی این رفتار است؛ به این صورت که خود روان شناسان طی چهار جمله بیان می کنند:
١. توصیف رفتار و این که این رفتار چیست و به چه ترتیبی عینیت پیدا می کند
٢. تبیین رفتار؛ یعنی علت یابی رفتار؛ اگر یک رفتار غریزی شکل می گیرد، روان شناس علت آن را بیان می کند و اگر یک رفتار ارادی شکل می گیردبه دنبال بررسی
٣. قدم سومی که روان شناس بر می دارد این است که به دنبال توصیف و تبیین؛ در نتیجه امکان پیش بینی رفتار برای عالمان روان شناسی فی الجمله میسر می شود
4. تغییر رفتار که در واقع نوعی کاربرد علم روان شناسی است و به تناسب در بعضی از شاخه های علم روان شناسی از تغییر رفتار هم تحت عنوان یک هدف نام برده می شود.

 

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در روانشناسی

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *