نام گياه: زردچوبه
نامهاي ديگر: ژيانگ هوانگ (نام چيني)، کورکوما، هاريدرا (نام سانسکريت)
زردچوبه جزء گياهان بومي جنوب آسيا است. نام کورکوما از کلمه عربي کورکوم (Kurkum)، به معني «زعفران»، گرفته شده است که به رنگ زردچوبه اشاره دارد. البته واقعيت امر آن است که کلمه زردچوبه (Turmeric) از کلمه لاتين و قرون وسطايي ترا مريتا (Terra Merita) به معني «شايسته مرگ» گرفته شده است.
در کشور هند، زناني که پوست زيبا و مخملي دارند، اغلب اين موضوع را با مصرف زردچوبه مرتبط ميدانند.
بخشهاي مورد استفاده زردچوبه : ريزوم
ويژگيهای زردچوبه : دگرگونساز، مسكن، ضد باکتري، ضد انعقاد خون، ضد قارچ، ضد التهاب، آنتي اكسيدان، ضدعفوني کننده، معطر، منقبض كننده، مسهل صفرا، محرک دستگاه گردش خون، تقويت كننده دستگاه گوارش، محرك قاعدگي، تقويت كننده کبد، محرک، شفا دهنده زخم
كاربرد داخلي زردچوبه: فقدان قاعدگي، کمخوني، آرتروز، آسم، لختگي خون، سرطان، کانديدا، زکام، احيا کننده بعد از زايمان، سرفه، اسهال خوني، قاعدگي دردناك، اگزما، نفخ شکم، بيماري کيسه صفرا، سنگ کيسه صفرا، التهاب معده، بيماري قلبي، هپاتيت، کلسترول بالا، سوء هاضمه، تحريکپذيري شکم، يرقان، تهوع، چاقي، التهاب حلق، آسيب، تومور رحم
نحوه کاربرد داخلي زردچوبه: چاي، تنتور، کپسول
زردچوبه ميکرو فلوراي بدن را پايدار ميسازد، بنا بر اين از رشد بيش از حد جلوگيري ميکند. اين گياه همچنين گيرندههاي کورتيزول بدن را حساس ميکند و خواص ضد التهاب آن حداقل برابر با کورتيزون است.
زردچوبه از تجمع پلاکتها در خون که ممكن است منجر به لخته شدن خون گردد، پيشگيري ميکند. کورکامين موجود در آن کبد را حفظ ميکند و براي کساني که در معرض مواد شيميايي قرار دارند، عالي است. زردچوبه همچنين مادهاي ضد ميوتاژن است و از بدن در برابر ميوتاژنهايي مثل دود و ساير آلايندهها محافظت ميکند. نتايج به دست آمده نويدبخش آن است که از اين گياه ميتوان براي جلوگيري از شکلگيري و پيشرفت سرطان استفاده نمود.
كاربرد موضعي زردچوبه : آسيب پاي ورزشکاران، کبودي، پسوريازيس، تورم، جراحت
نحوه کاربرد موضعي زردچوبه : زردچوبه مرهم ترک لاي انگشتان پا، کبودي، پسوريازيس، تورم و جراحت است. زنان آسيايي در تهيه مواد آرايش نيز از آن استفاده ميکنند. اين گياه به صورت موضعي براي فرو نشاندن رويش موهاي زايد استفاده ميشود.
كاربرد زردچوبه در آشپزي: ريشه اين گياه در جنوب هند به صورت خام خورده ميشود. از آن در تهيه کاري، غذاهاي تهيه شده از لوبيا، حبوبات، چاشني، سس مايونز و پيکاليلي استفاده ميشود. افراد کلاهبردار اغلب اين گياه را به جاي زعفران ميفروشند، چون رنگ آن شبيه زعفران است.
با اين حال، زردچوبه طعم قويتري دارد. اين گياه به مقدار کم براي زرد كردن رنگ غذا استفاده ميشود. مصرف زردچوبه در غذا براي هضم چربي و پروتئين مفيد است. از اين گياه براي نگهداري غذاها نيز استفاده ميشود.
طبع زردچوبه : تند، تلخ، گرم
ترکيبات شيميايي زردچوبه : کورکومين (رنگ دانه زرد)، روغن اساسي (آرتومرون، زينگبرين، بورنئول)، والپوترياتها، آلکالوئيدها، پروتئين
نکات لازم هنگام مصرف زردچوبه : پوست بعضي افراد ممکن است به خاطر استفاده از زردچوبه جوش بزند. همچنين ممکن است برخي با مصرف اين گياه به نور حساسيت پيدا کنند.
سلام این گیاه موریا پواما توی ایران هم پیدا می شه و اگه می شه چه طوری