شما برونگرایید یا درون گرا ؟

شما برونگرایید یا درون گرا ؟

برونگرايي و درونگرايي اصطلاحاتي است كه « ك.گ.يونگ» وضع كرده و حاكي از دو نوع شخصيت متناقض است. فعاليت كلي يا شوق و كشش در شخص برونگرا آفاقي (يعني متوجه دنياي خارج) و در درونگرا انفسي (يعني متوجه درون شخص) است.

درونگرا، كسی است كه در خود فرو‌رفته و برای تطبيق خويش با برخی از واقعيت‌ها‌، دچار مشكل می‌شود‌. واكنش‌های فرد درونگرا‌، همواره با نوعی عقب‌نشينی‌‌ و يك «‌بازگشت استراتژيك‌» همراه است‌. برای يك درونگرا «من درونی‌» است كه اهميت دارد‌. چنين شخصی‌، از رفتارهای بيرونی‌ و كارهای جنجالی و پر‌سر و صدا خودداری می‌كند‌. او از نظر فكری دارای غنای تفكر و قوه‌ی تشخيص نيرومندی بوده ولی در‌عوض دچار كمبود ارتباط‌، حالت تجرد فكری بيش از حد‌‌ و فرار از مسائل قابل لمس و محسوس است كه اين نقاط ضعف‌، می‌تواند او را در هنگام اقدام‌، از كار بيندازد‌.

برونگرا‌، کسی است که دنيای بيرونی برای او، پايه و اساس است‌. به‌طور طبیعی‌، چنين شخصی می‌تواند بدون هيچ‌گونه دشواری‌، خويشتن را با دنيای بيرون تطبيق دهد‌. اين‌گونه افراد‌، بيش‌تر در جامعه شكوفا می‌شوند ‌و به‌دنبال فعاليت‌های ملموس هستند‌. به همين دليل‌، به‌نظر می‌رسد كه اين‌گونه اشخاص نسبت به درونگراها‌، خود را بهتر با زندگی وفق می‌دهند‌. برونگراها‌، به‌طور معمول شخصيتی پر‌تحرك‌تر‌، افكاری نه‌چندان عميق و پخته‌‌ و حس انتقادی «‌غير‌شخصی‌» دارند‌. به‌‌عبارت ديگر‌، ضمير ناخودآگاه اين‌گونه افراد‌، از غنای كمتری برخوردار است‌.

به‌طور كلی‌، نمی‌توان روی افراد درونگرا‌ يا برونگرا ارزش‌گذاری كرد‌. همين اندازه می‌توان گفت كه آنان با يكديگر متفاوت‌اند‌.معمولاً اينطور گفته مي‌شود كه برونگرايي بيشتر از آنكه رفتاري اكتسابي باشد، خصيصه‌اي است كه با آن به دنيا مي‌آييد و خودتان نقشي در انتخاب، كاهش يا افزايش آن نداريد.

حتي اگر اين موضوع درست باشد، و شما فردي كاملاً درونگرا هم باشيد باز هم اميدي براي كسب برخي خصوصيات افراد برونگرا وجود دارد. براي ايجاد تغيير و تحول در خودتان بايد هميشه سه اصل را رعايت كنيد:

1. با گروه‌هاي مختلف مردم راحت باشيد (آدمها را دسته بندی ذهنی نکنید)

2. خودتان باشید و ملاقات با ديگران را سخت نگيريد(سعی کنید طبیعی رفتار کنید)

3. بدون نگرانی از قضاوت دیگران باب گفتگو را باز كنيد

چگونه برونگرايي را در خود تقويت كنيد:

شما مي‌توانيد بدون اينكه دست به تغيير شخصيت خود بزنيد، فقط با برداشتن چند گام ساده مهارتهاي برونگرايي را در درونتان ايجاد كرده و تقويت كنيد.

براي شروع و در اولين گام بايد سعي كنيد بيشتر وقت خود را با ديگران بگذرانيد. اگر احساس مي‌كنيد با قرار گرفتن در موقعيت‌هايي كه به معاشرت با تعداد زيادي از افراد نياز دارد، تحت فشار قرار مي‌گيريد و معذب مي‌شويد، مطمئن باشيد كه اين موضوع زياد ارتباطي به ساختار شخصيتي شما ندارد و تنها به اين دليل است كه تجربه حضور در چنين موقعيت‌هايي را نداشته‌ايد.

براي برداشتن گام اول ابتدا به يك پيش گام احتياج داريد، به دليل اينكه شما تا بحال فردي برونگرا نبوديد براي ملاقات و معاشرت با ديگران انگيزه لازم را نداشتيد، و تا زمانيكه اين انگيزه در شما ايجاد نشود، نمي‌توانيد برونگرا شويد.

اگر در چنين حلقه انزوا‌طلبانه‌اي گرفتار شويد، براي خلاص شدن و شكستن آن دو راه بيشتر نداريد.

1) به دنبال فعاليت‌هاي گروهي مورد علاقه خود بگرديد.
2) پيله تنهايي كه به دور خود تنيده‌ايد را به تدریج اما مستمر پاره كنيد.

– به دنبال فعاليت‌هاي گروهي مورد علاقه خود بگرديد:

يكي از موانعي كه راه اجتماعي شدن را بر بسياري از افراد درونگرا سد مي‌كند، اين است كه نمي‌توانند فعاليت‌هاي اجتماعي مورد علاقه خود را به درستي پيدا كنند.

شما مي‌توانيد افرادي را شناسايي كنيد كه از بودن در كنار آنها لذت مي‌بريد و در معيت آنها به انجام فعاليت‌هاي دسته‌جمعي بپردازيد. قرار نيست كه شما با هر تيپ آدمي در ارتباط باشيد و معاشرت كنيد، چرا كه سنگ بزرگ علامت نزدن است، قدم به قدم و آهسته‌آهسته خود را با وضعيت جديد وفق دهيد، اين روش نقطه شروع مناسبي خواهد بود.

– پيله تنهايي خود را پاره كنيد:

در درون تمام افراد درونگرا ترسي ناخودآگاه نسبت به قرار گرفتن در محيط‌هاي اجتماعي وجود دارد. راهكاری كه به شما پيشنهاد مي‌كنيم اين است كه تصمیم و اراده کنید که اين ترس‌ها را دور بريزيد.

همه افراد براي خود يك حريم خصوصي دارند كه در مورد افرادي كه به شدت برونگرا هستند، اين حريم محدود شده و زياد به چشم نمي‌آيد. اما افراد درونگرا براي خود حريم خصوصي گسترده‌تري قائل هستند.

پس در نتيجه براي اينكه فردي اجتماعي باشيد بايد اين حريم خصوصي را محدود كنيد و زياد خود را در پيله تنهايي‌تان محصور ننماييد. اگر يك‌بار دست به اين كار بزنيد، تكرار آن براي‌تان راحت‌تر خواهد شد.

بطور مثال اگر تازه به يك ساختمان نقل مكان كرده‌ايد و مواجه با همسايه‌هاي جديد چندان هم كار ساده‌اي به نظر نمي‌آيد، براي غلبه بر اين ترس مي‌توانيد هر روز صبح شما براي سلام كردن پيش قدم شويد.

البته لازم به ذكر است كه لازم نيست از همان شروع كار گام‌هاي بيش از حد بلندي برداريد، هميشه مسيرهاي جديد را با گام‌هاي كوتاه شروع كنيد تا رفته‌رفته به شرايط جديد عادت كنيد.

– هنر خوب صحبت كردن را ياد بگيريد
درست است كه خوب گوش دادن مهارت بسيار مهمي است و شايد در بيشتر مواقع مهمتر از خوب صحبت كردن باشد، اما به‌هرحال خوب صحبت كردن خصيصه ايست كه در بين تمام افراد درونگرا مشترك است.

پس شما هم اگر مي‌خواهيد خود را در اين گروه جاي دهيد بايد زره و كلاه خود به تن كرده و به جنگ سكوت برويد و بتوانيد بي‌وقفه حرف بزنيد. اما خوب مي‌دانيد كه در عمل توانايي چنين كاري را نداريد.

مطمئناً شما و تمام درونگراها بر اين عقيده‌ايد كه بهترين گفتگوها آنهايي هستند كه به عنوان متكلم نقش كمي در آن داشته باشيد، و به عنوان يك درونگرا خوب مي‌دانيد كه از بودن در يك جمع دوستانه و تنها شنونده سخنان آنها بودن چه احساس خوبي در شما ايجاد مي‌شود.

اما از همين امروز رويه خود را تغيير دهيد. براي شروع تنها چند كلمه هم كفايت ميكند. لازم نيست مثل يك برونگراي حرفه‌اي مسلسل وار حرف بزنيد، همين كه بتوانيد در حد چند كلمه نظرات و احساسات خود را بيان كنيد، اعتماد به نفس شما براي برخورد با موقعيت‌هاي اجتماعي افزايش مي‌يابد.

در اينجا وقت آن شده كه فوت كوزه گري افراد برونگرا را به شما ياد دهيم، اين افراد بدون اينكه مطمئن باشند درباره چه موضوعي مي‌خواهند صحبت كنند، باب گفتگو را باز كرده و همچنان به حرف زدن ادامه مي‌دهند.

– اطلاعات خود را با مطالعه افزایش دهید

بامطالعه و داشتن اطلاعات روز ( خواندن روزنامه – مجله – دیدن خبرهای تلویزیون و…) خواهید دید که حرفهای مفیدو با ارزشی برای گفتن خواهید داشت.

شايد باز هم براي شما كه به چنين روش‌هاي نه چندان دل چسبي عادت نداريد، انجام چنين اعمالي كمي سخت باشد اما به‌هرحال در همين حد كه براي صحبت تلاش كنيد پيشرفت خوبي محسوب مي‌شود.

بالاخره روزي مي‌رسد كه شما هم مثل يك برونگراي واقعي بي‌وقفه حرف بزنيد !

لذت درونگرايي
در آخر اگر از حق نگذريم، در درونگرايي لذتي هست كه در برونگرايي نيست. شما به عنوان يك فرد درونگرا مي‌توانيد از كارايي خود حداكثر استفاده را ببريد. همچنين خلوت تنهايي بهترين فضا براي تفكر و كارهاي خلاقانه است.

پس اين درونگرا بودن چندان هم بد نيست و باعث افزايش و ارتقاي مهارت‌هاي ديگر شما مي‌شود.

ايده‌آل‌ترين روش براي بكار بستن در زندگي تلفيقي از درونگرايي و برونگرايي است. مي‌توانيد به كمك مهارتهاي اجتماعي افراد برونگرا و آرامش ذهن و نظم و ترتيب افراد درونگرا از زندگي خود لذت برده و حداكثر استفاده را از توانايي‌هاي خود ببريد.
منبع :ghodratezehneman.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

یک دیدگاه

  1. ممنون بابت مطلب خوبتون ❤️اینجوری ک مشخصه ادم میتونه بدون اینکه خبر داشته باشه هم برون‌گرا باشه هم درونگرا ینی من از این چیزایی ک گفتید ویژگی های از دوتاش دارم ولی نمیدونم دقیق کدوم وریم و چطوری میتونم در راستای بهتری پیش ببرمش چون من اصولا مشکل ارتباط بر قرار کردن یا ملاقات رو ندارم ولی خب با هر کسی هم زود راحت نمیشم و هم کلام نمیشم
    شما فقط ب همین قسمت پرداخته بودین

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *