فنون ریلكس تراپی

فنون ریلكس تراپی
1- آرامش عضلانی
● در اثر ترس و اضطراب و تنش حاصله تنسTense)) یا انقباض عضلانی ایجاد می شود. بنابراین برای كاهش ترس و اضطراب می توان تنش زدایی كنیم یا عضلات را وانهاده كنیم. نهایتاً در قبال آرامش و یا ریلكس تن، آرامش روان نیز ایجاد می شود.

●بی حركتی و رهایی عضلات به سرعت می تواند تنش حاصله و تنس عضلانی را كم كند و اضطراب و تنش های فكری را كاهش دهد.

● برای درك و آگاهی از ریلكس عضلات را در حالت تنس یا انقباض شدیدتر قرار می دهیم تا بعد از رهایی ، هم تفاوت انقباض و ریلكس را درك كنیم و هم به ریلكس عمیق تری برسیم.

● تنس یا انقباض عضلانی در قسمت های مختلف ناراحتی های متفاوتی را ایجاد می كند. تنس در گلو و تارهای صوتی موجب لرزش یا خشن شدن صدا، تنس در عضلات سر موجب سردرد، و تنس در روده ها موجب كولیت یا دل دردهای عصبی می شود. بنابراین یك ریلكس عمیق می تواند همزمان تمام تنس یا تنش های حاصله را برطرف كند.

● برای ریلكس عضلانی در پنج مرحله از پاها شروع می كنیم و بعد دست ها و سر و صورت، عضلات شكم ، كمر و سینه ؛ و در آخرین مرحله به تمرینات مركب به طوری كه چند عضله با هم ریلكس شوند اقدام می كنیم.

● برای ریلكس می توان از تمركز فكر بر روی عضلات استفاده كرد و آنها را شل و كرخت و بی حس كرد و با كنترل ذهنی تمام عضلات را از حالت تنس خارج نمود ؛ و از ریلكس تمركزی می توان در تمام حالات و شرایط استفاده بهینه كرد.

● وقتی عضلات با تمركز فكری ریلكس می شوند بدین معنا نیست كه واقعاً عضله شل شده باشد بلكه با تمركز فكر پیام های انتقال عصبی را مجهز به كاهش تحریك عصب سمپاتیك می كند و عضله از حالت تنس حاصله از تنش خارج و به حالت وانهادگی یا ریلكس در می آید.

● مرحله لتارژی یا موت كاذب از عمیق ترین مراحل ریلكس است به طوری كه فرد در این مرحله كاملاً بی حس می شود و اگر تیغی به عضلات او بزنید احساس درد نخواهد كرد. در این حالت آرامش به حد اعلای خود می رسد و شخص در حالت خلسه و از خود بی خود شدن دور از هرگونه اضطراب و تشویش خاطر قرار می گیرد.

● بعد از رهایی و شل و كرخت كردن عضلات ممكن است احساس سنگینی در عضلات حس شود و می توان با تمركز فكر احساس سنگینی را افزود تا حدی كه نتوانیم حركتی كنیم و به مرحله آرامش عمیق تر برسیم زیرا ایجاد سنگینی در اوج ریلكس است.

● در هر وضعیتی اگر خود را سنگین حس كنید و اگر به طور كلی همیشه آرام و متین و سنگین حركت نمایید از یك آرامش همیشگی برخوردار خواهید شد.

● در اثر احساس سنگینی ریتم تنفسی و ضربان قلب نیز آهسته و آرام خواهد شد و این سنگینی موجب سنگینی و متانت در شخصیت شما نیز خواهد شد.

● یوگا ورزش روحی است كه مبادرت به تمرین آن موجب تقویت اعصاب و تنظیم و تقویت غدد داخلی و مقاوم شدن روح و ریلكس عضلانی و در نهایت كسب آرامش خواهد شد.

● برای كسب آرامش از طریق استحمام ابتدا باید با استفاده از آب گرم تنس عضلانی را كاهش داد و سپس با آب سرد شور و نشاط و تقویت اعصاب را ایجاد نمود ؛ به طور كلی با استحمام روزانه می توان به آرامش خوبی رسید.

● دستگاه ارتعاش دهنده موجب تحریك عضلات می شود و احساس شادابی و ریلكس می كند. با تحریك مداوم عضلات چهره می توان در حفظ جوانی و جلوگیری از چین و چروك صورت اقدام نمود.

● حمام آفتاب موجب تحریك عضلانی می شود و ایجاد شور و نشاط می نماید و روی دم و بازدم منظم و تقویت اعصاب شدیداً مؤثر است ؛ البته ولی آفتاب شدید با تحریكات شدید فرد را عصبی تر نیز می كند ولی استفاده بهینه از آفتاب شخص را خوش مشرب و اجتماعی می كند.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *