مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن چیست؟
مدیتیشن به معنای متمرکز کردن ذهن است. این تمرکز می تواند برروی یک صدا عبارت یا دعا شی تصویر آگاهی از خویشتن نحوه تنفس فرائض دینی و….صورت گیرد. هدف از این کار آگاهی از لحظه حال رسیدن به آرامش و کاهش استرس است. مدیتیشن موجب ارتقای شخصیت و رشد روحانی و معنوی می شود.

*هدف:
مدیتیشن می تواند به آرامش افراد در استرس به حفظ سلامتی و به بهبودی بیماران کمک کند. کسانی که مدیتیشن را به صورت مرتب انجام می دهند. هم کمتر دچار اضطراب و افسردگیمی شوند و هم شادمانی و رضایت بیشتری از زندگی دارند. مدیتیشنآرامش عمقی ایجاد می کند در آن احساس توازن و تعادل روحی خواهید کرد. دستاورد این تعادل فکری افزایش بصیرت ارتقای افکار و خونسردی در برخورد با مشکلات است. آرامش و خودشناسی بیشتر و پذیرش بهتر دیگران روابط اجتماعی را نیزدگرگون می کند. مدیتیشن با ایجاد شرایط رهایی از استرس می تواند به کاهش علائم بسیاری از بیماریها کمک کند.
*فواید:
1-براساس یافته های بالینی مدیتیشن منظم می تواند دردرمان حمله اضطراب اختلال اضطرابی فراگیر زخمهای گوارشی التهاب روده بزرگ پسوریازیس و برخی اختلالات افسردگی مانند دیس تایمی موثر باشد.
2- مدیتیشن می تواند به عنوان مکمل درمان درفشارخون بالا پیشگیری ازسکته قلبی سخت شدن دیواره عروق التهاب مفاصل دردهای عضلانی سرطان بیخوابی میگرن و سکته مغزی به کار رود.
3- مدیتیشن می تواند درمان مکملی برای آلرژیهای خفیف تا متوسط و آسم باشد. چون کاهش استرس در این بیماریها نقش پیشگیری کننده دارد.
4- مدیتیشن موجب کاهش علائم و بهبود عملکرد در بیماریهای عصبی مانند پارکینسون ام اس و صرع میشود.
* احتیاطها:
مدیتیشن برای بیشتر افراد بیخطر است. اما به نظر میرسد دوره های عزلت نشینی طولانی دربرخی از انواع مدیتیشن برای افراد مبتلا به اختلالات روانی اختلال افسردگی اساسی و اختلالات شدید شخصیتی نامناسب است. برخی تحقیقات بیان می کنند که حالت آرامش و خلسه مانند مدیتیشن مشابه هیپنوتیزم است.
* نتایج:
مطالعات علمی که ازسال 1960 تا به حال صورت گرفته اند نشان می دهند که مدیتیشن متابولیسم و سوخت و ساز بدن سیستم غدد درون ریز سیستم عصبی مرکزی و سیستم اعصاب خودکار را تحت تاثیر قرار می دهد. تعداد تنفس ضربان قلب و فشار خون کاهش یافته و امواج مغزی آلفا افزایش می یابد. اینها موجب کاهش اضطراب و درد میشوند. نیاز به مصرف مسکنها نیزکم می شود.
منبع :http://khanomdoktor.blogfa.com/

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *