مشکلات یائسگی

یائسگی یا تغییر زندگی یک زن رویدادی کاملاً طبیعی است که در اواسط یا اواخر 40 سالگی رخ می‌دهد. یائسگی نشان دهندۀ به انتها رسیدن دورۀ تولید مثلی زندگی یک زن است که از اوایل جوانی شروع می‌شود.

چندین برداشت غلط دربارۀ یائسگی وجود دارد. بسیاری از زنان در این دوران احساس می‌کنند که در حال پیر شدن هستند و توان و قدرت کامل جسمی خود را از دست داده‌اند. برخی دیگر از زنان احساس می‌کنند که یائسگی باعث توقف لذت و تمتّع جنسی آن‌ها می‌شود. این باورهای غلط به دور از واقعیت است. یائسگی را می‌توان به انتها رسیدن دوران باروری یک زن و نه قطعاً نیروی جنسی او به حساب آورد. یائسگی ظرفیت جسمی یا نیرو و لذت جنسی یک زن را کاهش نمی‌دهد.

علائم بروز مشکلات یائسگی

در طول دوران یائسگی، در کل زنجیرۀ غدد درون ریز بدن به ویژه اندام‌های تناسلی، غدۀ تیروئید و غدۀ هیپوفیز اختلال ایجاد می‌شود. در یک زن کاملاً سالم، بروز یائسگی بدون بروز هرگونه علائم ناخوشایندی رخ می‌دهد. تنها نشانه‌ای که تغییر می‌کند توقف جریان قاعدگی است. با این حال، زنان بسیاری وجود دارند که به دلیل اشتباهات تغذیه‌ای و نوع زندگی غلط از سلامتی کامل برخوردار نیستند. در این موارد، یائسگی غالباً به تمامی انواع علائم و نشانه‌های اختلال کنندۀ جسمی، روحی و عصبی منجر می‌شود.

گُرگرفتگی، تعریق شبانه، تنش‌های عصبی، اختلالات قاعدگی، بی‌خوابی، کم شدن میل جنسی، زودرنجی و افسردگی علائم معمول بروز اختلالات یائسگی در زنان هستند. علائم دیگر بروز مشکلات یائسگی احساس چاییدن، خستگی، تپش قلب، سرگیجه، سردرد و ضعف در بدن می‌باشد. تمامی زن‌ها دچار این واکنش‌های شدید نمی‌شوند. شدت یا علائم مشکلات یائسگی به عوامل گوناگونی همچون سلامت عمومی بدن، انجام عمل جراحی در گذشته و قرار گرفتن در معرض تابش بستگی دارد. یائسگی و مشکلات ناشی از آن معمولاً هنگامی که قاعدگی متوقف می‌شود به پایان می‌رسد.

دلایل بروز مشکلات یائسگی

علائم آزاردهندۀ مرتبط با یائسگی از این حقیقت ناشی می‌شود که تخمدان‌ها دیگر مقدار طبیعی استروژن، هورمون غالب زنانۀ خود را تولید نمی‌کنند. هر چیزی که در عملکرد طبیعی تخمدان‌ها اختلال ایجاد کند می‌تواند همچنین  علائم یائسگی  را به وجود آورد. اگر به دلیل بیماری تخمدان‌ها توسط عمل جراحی برداشته شوند، همین احساسات عجیب ممکن است رخ دهد. این اختلالات می‌تواند بر اثر قرار گرفتن در معرض اشعۀ ایکس درمانی سنگین یا استفاده از تابش نیز به وجود آید.

فقدان تعادل طبیعی در هورمون‌ها نیز می‌تواند منجر به پشت درد شدیدی شود. این پشت درد بر اثر نازک شدن استخوان‌ها که از سطح پایین استروژن در جریان خون ناشی می‌شود به وجود می‌آید. پشت ‌درد اگر به درستی درمان نشود، می‌تواند در نهایت منجر به تحلیل رفتن یک یا چند مهرۀ پشت شود.

درمان یائسگی

با توجه به  کتاب راهنمای کامل درمانهای طبیعی از انتشارات تجسم خلاق  اگرچه از بروز یائسگی نمی‌توان پیشگیری کرد، اما آن را می‌توان برای 10 تا 15 سال به تاخیر انداخت و کاری کرد که هنگامی که یائسگی رخ می‌دهد با اتخاذ یک برنامۀ تغذیه‌ای صحیح، مصرف مکمل‌های خاص و داشتن تصورات ذهنی مثبت آن را تسهیل کرد.

هنگامی که یک زن دچار مشکلات یائسگی در حد قابل توجهی می‌شود، این نشانۀ قطعی این مسئله است که در بدنش مواد سمی وجود دارد و این مواد سمی باید از بین برود. به همین منظور، او باید از یک رشته درمان‌هایی که سلامت عمومی بدن او را ارتقاء می‌بخشد استفاده کند.

رژیم غذایی از اهمیت بالایی در این برنامۀ درمانی برخوردار است. در حقیقت، مشکلات یائسگی غالباً بسیار شدیدتر از مشکلات بلوغ هستند، زیرا رژیم غذایی برای سال‌های متمادی قبل از شروع آن عاری از بسیاری از مواد مغذی‌ای همچون پروتئین، کلسیم، منیزیوم، ویتامین‌های D، E و اسید پانتوتنیک بوده است.

رژیم غذایی بیماری که از مشکلات یائسگی رنج می‌برد باید از 3 گروه اصلی غذایی یعنی (1) دانه‌ها، آجیل‌ها و غلات، (2) سبزیجات و (3) میوه‌ها تشکیل شده باشد. تاکید باید بر روی مصرف دانه‌های جوانه زده شده و خام غنی از ویتامین E و آجیل‌ها، شیر با کیفیت بالای غیرپاستوریزه و پنیر لور خانگی و مقادیر فراوانی از میوه‌ها و سبزیجات خام باشد. مصرف مقادیر فراوانی از عصارۀ میوه‌ها و سبزیجات فصلی نیز باید در این رژیم غذایی آورده شود.

تمامی غذاهای فرآوری، تصفیه و بی‌خاصیت شده‌ای همچون قند سفید، آرد سفید و تمامی غذاهای درست شده از آن‌ها باید کاملاً از رژیم غذایی بیمار حذف شوند. بیمار باید از مکمل‌های خاصی همچون ویتامین‌های C، B6و اسید پانتوتنیک که دارای ویژگی خاص تحریک کردن تولید استروژن خود بدن یا ارتقاء اثر استروژن موجود در آن هستند استفاده کند.

در طول دوران یائسگی، فقدان هورمون‌های تخمدان می‌تواند منجر به کمبود شدید کلسیم شود. به این دلیل، مصرف بیش از حد معمول کلسیم می‌تواند تا اندازۀ زیادی کمک کننده باشد. ویتامین‌های D و F همچنین برای جذب کلسیم ضروری هستند. هر زنی که در این دوران دچار مشکل است باید رژیم غذایی روزانۀ خود را با مصرف 1000 واحد ویتامین طبیعی D، 5000 میلی‌گرم منیزوم و 2 گرم کلسیم کامل کند که این مقدار با یک کوارت (واحد اندازه گیری مایعات، برابر با 14/1 لیتر) شیر فراهم می‌شود.

در طول دوران یائسگی، نیاز به مصرف ویتامین E 10 تا 50 برابر نسبت به قبل افزایش پیدا می‌کند. گُرگرفتگی، تعریق شبانه و سایر علائم یائسگی غالباً هنگامی که 50 تا 100 واحد ویتامین E روزانه مصرف می‌شود از بین می‌روند. اگر مصرف این ویتامین قطع شود، این علائم به سرعت دوباره ظهور پیدا می‌کنند.

در این اواخر، مصرف استروژن برای پیشگیری یا به تعویق انداختن علائم یائسگی بسیار محبوب شده است. اگرچه هورمون درمانی ظاهراً موفقیت آمیز بوده و در بسیاری از موارد به بیمار کمک کرده تا احساس جوانی کند، اما این درمان را نمی‌توان به دلیل اثر سرطان‌زایی آن در همۀ موارد پیشنهاد کرد. با این حال، اگر از استروژن درمانی استفاده می‌شود، آن را نباید هرگز همزمان با ویتامین E درمانی انجام داد. بین مصرف استروژن و ویتامین E باید چند ساعت فاصله بیفتد.

این موضوع فهمیده شده است که عصارۀ چغندر در رفع اختلالات یائسگی مفید است. عصارۀ چغندر را باید در مقادیر کم 60 تا 90 میلی‌لیتر 3 بار در طول روز مصرف کرد. این عصاره تاثیری به مراتب بالاتر از اثرات مخرب داروها یا هورمون‌های ترکیبی دارد.

ثابت شده است که دانه‌های هویج در رفع تنش ناشی از یائسگی بسیار ارزشمند است. 1 قاشق چایخوری دانه‌های هویج را باید در 1 لیوان شیر گاو برای حدوداً 10 دقیقه جوشاند و روزانه به عنوان دارو برای رفع این بیماری مصرف کرد.

استفاده از ورزش‌های بیرون از خانه‌ای همچون پیاده‌روی، دوی کوتاه، شنا کردن، اسب سواری یا دوچرخه سواری برای توقف یائسگی ضروری است. اقدامات مفید دیگر در این جهت اجتناب از وارد شدن استرس‌ها و نگرانی‌های روحی و روانی به ویژه نگرانی دربارۀ پیر شدن، داشتن خواب کافی و آرام‌سازی و پیروی از تمامی قوانین عمومی حفظ سطح بالای سلامتی است. یک زن هر چقدر سالمتر باشد، علائم یائسگی کمتری را تجربه خواهد کرد.

یائسگی را می‌توان از طریق ایجاد سلامتی بدن و داشتن عقاید ذهنی مثبت به فرایندی آرام تبدیل کرد. از بلوغ تا یائسگی، یک زن تا حدی بردۀ غده‌های زنانگی خود است. در فواصل مشخصی، دوره‌های قاعدگی باعث ناراحتی او می‌شود. زمانی که او بچه‌ای را در شکم خود حمل می‌کند از درد و ناراحتی زمان حاملگی رنج می‌برد. یائسگی این اسارت او را به زنانگی خود از بین می‌برد. او حالا می‌تواند برخی از خوشحال‌ترین روزهای زندگی خود را تجربه کند. اگر او آنقدر باهوش باشد تا خود را آمادۀ یائسگی کرده و آن را بپذیرد، زندگی کاملاً جدیدی به او اهداء می‌شود.


توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *