چه مواد غذايي باعث ايجاد استرس ميشوند؟
كافئين مادهاي محرك است كه در قهوه، چاي ، شكلات و تعدادي از داروها وجود دارد. مصرف زياد مواد غذايي حاوي كافئين همانند استرس عمل ميكند و گاهي اوقات علائم آن را بدتر ميكند.
يك ماده ي محرك، ترشح اسيد معده، و هورمونهاي تيروئيدي را بيشتر مي كند. اين مسئله ضمن ايجاد اضطراب، فعاليت كليهها را بيشتر ميكند. با افزايش فعاليت كليهها، دفع ادراري افزايش مييابد.
كافئين هم چنين جذب آهن دريافتي از طريق مواد گوشتي را مانند (گوشت مرغ و قرمز) مهار ميكند و سبب ايجاد كمخوني ناشي از فقر آهن ميشود.
اغلب مردم كافئين را به عنوان عاملي محرك براي افزايش انرژي مصرف ميكنند. اين يك احساس كاذب از انرژي است. و در واقع غدد فوق كليوي را خسته ميكند؛ چون ترشح هورمونهاي آدرنالين كه هورمونهاي استرس ناميده ميشوند از غدد فوق كليوي ترشح ميشوند.
كافئين ميتواند سردرد ايجاد كند؛ بنابراين مصرف آن را كم كنيد و در صورت تمايل به مصرف قهوه، از قهوهي بدون كافئين مصرف كنيد.
از عوامل محرك ديگر نوشابه است كه به نوشيدنيهاي گازدار اضافه ميكنند. مصرف نوشابههاي گازدار، تعادل كلسيم و فسفر بدن را به هم ميزند. عدم تعادل بين كلسيم از استخوانها و افزايش خطر پوكي استخوان به خصوص در خانمها ميشود
فسفر هم چنين بر روي اسيد كلريدريك معده كه براي هضم غذا لازم است تأثير منفي ميگذارد و علاوه بر آن براي افرادي كه مشكل دفع دارند، مضر است. آبهاي معدني و اب چشمه فسفر ندارند.
منبع :delgarm