نام گياه: گل داوودي
نام علمي گياه داوودي (Chrysanthemum) از کلمه يوناني کيروس (Chyros)، به معني «طلايي»، و همچنين آنتوس (Anthos)، به معني «گل»، گرفته شده است. اين گلها خون را تصفيه ميکنند و در طب چيني در فصل تابستان به عنوان نوشيدني مصرف ميشوند.
نام رايج گل داوودي (Chrysanthemum) شامل گونههاي کريسنتموم سيننس و کريسنتموم اينديکوم است. اين گونهها بعضي مواقع به جاي کريسنتموم موريفوليوم به کار ميروند.
بخشهاي مورد استفاده ی داوودی : گلهاي گياه که در اواخر فصل پاييز جمع آوري ميشوند.
ويژگيهای داوودی : دگرگونساز، ضد باکتري، ضدعفوني کننده، ضد تشنج، ضد نفخ، عرقآور، تببر، افزاينده شير، كاهش دهنده فشارخون، تقويت كننده
.
كاربرد داخلي داوودی : حساسيت، عصبانيت، جوش، سرماخوردگي، قرمزي چشم، تب، آنفلوآنزا، بوي بد دهان، سردرد، افزايش دهنده فشارخون، بيخوابي، تحريکپذيري، تنبلي كبد، شبکوري، انگل، التهاب پوست، سرگيجه
نحوه کاربرد داخلي داوودی : چاي، تنتور، کپسول
گل اين گياه براي خنثي ساختن التهاب بسيار مفيد است و باعث بهبود بينايي ميشود. اين گلها براي درمان بسياري از بيماريهاي چشم، از قبيل چشمدرد، قرمزي چشم، آبريزش چشم، شبکوري، احساس شناور بودن و فشار آمدن به چشم به علت قرار گرفتن زياد در مقابل صفحه نمايش رايانه مفيد هستند.
تحقيقات نشان ميدهد گل داوودي با گشاد کردن رگهاي اکليلي قلب بيماري آنژين را درمان ميکند. همچنين ثابت شده است که گياه داوودي در برابر بسياري از عوامل بيماريزا اثر آنتي بيوتيک دارد. ميتوان براي درمان تشنج در كودكان، گل گياه داوودي را با ساير گياهان تركيب كرد.
كاربرد موضعي داوودی : چشم درد، عفونت پوست.
نحوه کاربرد موضعي داوودی : گلهاي گياه داوودي را خنک ميکنند و به عنوان کمپرس روي چشمهاي بسته قرار ميدهد تا درد آنها فروکش کند. عصاره تهيه شده از گل داوودي تازه را به قسمتهاي عفوني پوست ميمالند.
كاربرد داوودی در آشپزي: گلهاي اين گياه را ميتوان به غذا سوخاري اضافه کرد.
طبع داوودی : شيرين، تلخ، خنک
ترکيبات شيميايي : استاچيدرين، فلاونوئيدها، بتائين، کولين، ويتامين ب 1
نکات لازم هنگام مصرف داوودی : بعضي افراد ممکن است در برابر گياه داوودي ، که همخانواده رگويد است، از خود حساسيت نشان دهند.
یک دیدگاه