گیاه آنجلیکا (آرتروز ، درد عضلات، تقویت کننده قلب و ریه )

نام گياه: آنجليکا

بخش‌هاي مورد استفاده آنجليکا : ريشه، برگ، ساقه، دانه

 برخي معتقدند اطلاق نام آنجليکا يا گياه فرشته به اين گياه بدين علت است که اشخاص را در برابر بيماري‌هايي مثل طاعون و مسموميت محافظت مي‌کند.  گياه آنجليکا  همچنين حوالي هشتم مه (اواسط ارديبهشت ماه) شکوفه مي‌دهد. هشتم مه روز جشن فرشته مقرب ميکائيل است.

همچنين مي‌گويند فرشته مقرب رافائل در جامه راهبان به خواب او آمد و گفت، گياه آنجليکا طاعون خيارکي (Bubonic plague) را درمان مي‌کند. مي‌گويند آنجليکا نيروهاي شيطاني را جذب مي‌کند و نمي‌گذارد ديگران آسيب ببينند.

نام رايج آنجليکا شامل گونه‌هاي آنجليکا آتروپورپوريا و آنجليکا آفيشيناليس نيز مي‌شود. اين گونه‌ها بعضي مواقع به جاي آنجليکا به کار مي‌روند.

 

ويژگي‌های آنجليکا : ضد التهاب، ضد روماتيسم، مسهل، معطر، منقبض كننده، ضد نفخ، عرق‌آور، ادرارآور، محرك قاعدگي، خلط‌آور، آرام‌بخش پي، محرک، تقويت ‌كننده معده، نيروزا، محرک رحم

كاربرد داخلي آنجليکا : اعتياد به الکل، فقدان قاعدگي، کم خوني، بي‌اشتهايي، آرتروز، آسم، برونشيت، سرما خوردگي، قولنج، قاعدگي دردناك، بيرون زدگي جفت، نفخ شکم، آنفلوآنزا، سوء هاضمه، گرفتگي عضلات روده، ميگرن، تهوع، تيفوس، استفراغ

نحوه کاربرد داخلي آنجليکا : چاي، تنتور، کپسول

از دانه‌هاي  گياه آنجليکا  براي درمان ترشيدگي معده، تهوع و استفراغ استفاده مي‌شود. آنجليکا براي تقويت قلب و ريه‌ها و بهبود عملکرد کبد و طحال نيز به کار مي‌رود. مصرف مقدار کمي از  گياه  آنجليکا ترشحات گوارشي را تريك مي‌كند. بعضي افراد وقتي از آنجليکا استفاده مي‌کنند، مزه الکل را احساس نمي‌کنند.

كاربرد موضعي آنجليکا : آرتروز، شوک الکتريکي، مشکلات حرکتي، درد عضلات

نحوه کاربرد موضعي آنجليکا : مرهم، مرهم تسکين دهنده

كاربرد آنجليکا  در آشپزي: در ايسلند و لاپلند ساقه‌هاي  گياه آنجليکا  به صورت پخته، به شكل شيريني در آمده و در نهايت به ژل و شيره تبديل مي‌شود. سپس اين مواد به کيک ميوه‌اي يا به عنوان ادويه به ماهي افزوده مي‌گردد. برگ‌هاي اين گياه نيز براي تهيه سالاد و سوپ مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اگر برگ‌هاي  گياه آنجليکا  همراه با ميوه‌هاي ترش پخته شوند، به شکر کمتري نياز است.

برگ‌هاي خشک شده  گياه آنجليکا  به غذاهاي پخته شده با آتش اضافه مي‌گردند. روغن تهيه شده از دانه‌ها و ريشه‌هاي  گياه آنجليکا  در بنديکتين (نوعي کنياک مقوي)، چارتروز، ورموت (شراب شيرين افسنطين) و عرق جو سياه (Gin) مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همچنين غذا را داخل برگ‌هاي گياه آنجليکا  قرار مي‌دهند تا هنگام مسافرت فاسد نشود.

طبع آنجليکا : شيرين، تند، گرم، خشک

ترکيبات شيميايي آنجليکا : روغن اساسي (بتا فلاندرين، پينين، ليمونين، کاريوفيلين، لينالول)، کومارين‌ها، لاکتون‌هاي درشت حلقه، اسيدها (والريانيک، آنجليک)، رزين‌ها، استرول، تانين‌ها

نکات لازم هنگام مصرف آنجليکا : فقط از ريشه خشک شده گياه آنجليکا  استفاده کنيد. استفاده زياد  گياه آنجليکا  بر روي فشارخون و تنفس تأثير گذاشته و دستگاه عصبي را تحريک مي‌کند. اشخاص مبتلا به ديابت بايد از مصرف آن اجتناب کنند، چون ميزان قند موجود در  گياه آنجليکا  بالا است. البته کمي هم احتمال دارد  گياه آنجليکا  حساسيت به نور را افزايش دهد. از  گياه آنجليکا  در آب و هواي خيلي گرم استفاده نکنيد. همچنين در طول حاملگي و قاعدگي که همراه با خون‌ريزي شديد است، از مصرف گياه  آنجليکا پرهيز نماييد. هنگام کشت  گياه آنجليکا  توجه داشته باشيد حشرات و کرم ميوه جذب آن شده و اطراف آن تجمع مي‌کنند.

 

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *