گیاه چیا (تب بر،یبوست)

نام گياه: چيا

نام علمي اين گياه، يعني سلوي (Salvia)، از زبان لاتين گرفته شده است و به معني «نجات دادن» يا «خوب بودن» است. نام متداول چيا نيز از کلمه چيابان (Chiabaan) در زبان مايا به معني «تقويت کردن» گرفته شده است.

 

چيا جزء گياهان بومي جنوب غرب آمريکا و آمريکاي مرکزي به حساب مي‌آيد. مي‌گويند يک قاشق چاي‌خوري دانه  گياه چیا  براي يک فرد بزرگسال هندي کافي است تا کل روز راه برود.

نام رايج چيا شامل گونه سالويا هيسپانيکا است. اين گونه بعضي مواقع به جاي سالويا کولومباريا به کار مي‌رود.

 

بخش‌هاي مورد استفاده ی چیا : دانه

ويژگي‌های چیا : تسکين دهنده، عرق‌آور، نرم کننده، خلط‌آور، ضد يبوست، مغذي

كاربرد داخلي چیا : يبوست، خستگي، تب، خشکي روده

نحوه کاربرد داخلي چیا : بيشتر مواقع کل گياه را مي‌خورند. چاي، کپسول

دانه چيا به دليل خواص تسکين دهنده و خنک کننده در درمان يبوست و تب تأثير بسيار خوبي دارد.

كاربرد موضعي چیا : جراحت

نحوه کاربرد موضعي چیا : مرهم جراحت

كاربرد چیا  در آشپزي: اين دانه به عنوان ماده غذايي ضروري به کار مي‌رود. همچنين آن را روي حبوبات، سالاد يا سوپ مي‌پاشند. دانه‌هاي  گياه چیا  ممکن است جوانه بزنند.

طبع چیا : شيرين، تند، تلخ، خنک، مرطوب.

ترکيبات شيميايي چیا : اسيدهاي چرب امگا- 3

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

4 دیدگاه

  1. عرض سلام و ارادت
    این سوال برای من هم پیش اومده…. به اضافه ی اینکه می خواستم بدونم اسم دیگه ای هم داره یا نه؟
    چون هیچ کدوم از عطاری هایی که سر زدم نمی دونستن چیه…
    یا اینکه اگه فروشگاه خاصی رو می شناسین که میشه تهیه کرد ممنون میشم آدرسش رو بگین
    سپاسگزارم

  2. خب حالا که chiaseed همان تخم شربتی نیست؛ ممکنه راهنمایی کنید در ایران چطور باید تهیه کردعطاری ها اونو نمیشناسن.از اونجایی که salvia hispanica گونه ها و رنگهای مختلفی داره؛ ممکنه که بذر تنگبار(در یک عطاری پیداش کردم و نام علمیش رو نمیدونم) همون چیا سید باشه؟
    چیا خاکستری و مدور و بیضی هست ولی تنگبار قهوه ای و شبیه بذر کنجد خیلی ریز با رنگبندی مختلفه ولی تخم شربتی همواره مشکی و یک رنگه.
    لطفا راهنمایی کنید
    hayme9lipeslinalady@yahoo.com

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *