یوگا

یوگا

یوگاورزش در سلامت روحی و روانی تأثیر به سزایی دارد. انجام بعضی از حركات ورزشی باعث كم شدن فشارهای روانی و اضطراب می‌شود. یكی از این ورزش‌ها یوگا می‌باشد، یوگا قدیمی‌ترین روش‌های تمرین فیزیكی و روحی در دنیا می‌باشد. یوگا هنر زندگی كردن است، دانشی است كه باید با زندگی روزانه هر فرد عجین شود زیرا كه بر تمام جنبه‌های حیاتی، اعم از جسمی، روانی و روحی تأثیر به‌سزایی دارد.
یوگا تركیبی است از واژه یوگ به معنی (اتحاد، به‌هم پیوستن.) این اتحاد در اصطلاح معنوی عبارتست از پیوند آگاهی خالص فردی با روح كیهانی، یوگا ایجادكننده هماهنگی و توازن بین جسم، روان و روح است. سیستم علمی – عملی یوگا این توازن را از طریق تمرینات جسمی، تنفسی و چاكراها و قفل‌های انرژی و نظافتی و مراقبه تأمین می‌كند.
این تمرینات فرد را قادر می‌سازد تا به حقیقت واقعی بدن دست یابد. علم یوگا با عمل كردن روی عوامل خارجی شخصیت و فیزیك بدن كه برای بیشتر مردم قابل لمس است، آغاز می‌شود. عدم توازن در این سطوح سبب ایجاد اختلال در ارگان‌ها، ماهیچه‌ها و اعصاب می‌گردد. به طور مثال وقتی سیستم غدد داخلی دچار اختلال می‌گردد، كارآیی این سیستم كاهش می‌یابد و علایم بیماری آشكار می‌گردد.
هدف یوگا هماهنگ كردن سیستم‌های مختلف بدن است تا در پرتو آن شادابی و تندرستی كلی بدست آید. اكثر مردم از ترس، اضطراب و بیماری‌های عصبی كه نتیجه استرس‌ها و فعل و انفعالات روزمره زندگی است، رنج می‌برند. بدیهی است یوگا نمی‌تواند و چنین ادعایی هم ندارد كه بر همه این ناملایمات فردی مسلط شود و بهبودی تمام سطوح بدن را برای افراد تضمین كند اما با عبور از سطح ذهن و احساس، روش ثابت شده‌ای ارائه می‌دهد تا تندرستی در بدن تحقیق یابد. یكی از مهم‌ترین دست آوردهای یوگا درمان جسم و روان است. امروزه برای درمان قطعی بعضی بیماری‌ها چون آسم و دیابت، فشار خون، آرتریت، بیماری‌های گوارشی و بعضی از بیماری‌های روان تنی كه طب مدرن از درمان آنها عاجز است از روش‌ها و تمرینات اختصاصی یوگا استفاده می‌شود. طبق گزارش‌های پزشكی، یكی از موفق‌ترین شیوه‌های درمان، یوگا درمانی بوده است. علت آن است كه یوگا هماهنگی و هارمونی لازم را بین سیستم‌ اعصاب و غدد مترشحه داخلی ایجاد می‌كند و این هماهنگی به طور مستقیم روی سیستم‌های داخلی و اندام تأثیر می‌گذارد.
در دنیای پر تنش امروزین، برای اكثر مردم یوگا ساده‌ترین روش برای دستیابی به تندرستی و شادابی است. آساناها (وضعیت‌ها) بسیاری از خستگی‌های روزانه ناشی از فعالیت‌های شغلی مثل نشستن پشت میز كار اداری را مرتفع می‌كنند. علاوه بر آن روش‌های یوگا غالباً آرام بخش روح و روان است. در عصر تسلط تلفن همراه، تمرینات یوگا می‌تواند سازنده یك شخصیت برتر و افزایش هوش اقتصادی افراد به عنوان وسیله‌ای برای بالا بردن توانایی‌های فردی و افزایش بازدهی كار شود.
یوگا شكل‌های زیادی دارد كه می‌تواند برای كاهش اضطراب ایده‌ال باشد. یوگا می‌تواند اغلب یكی از جانشین‌های داروئی با ارزش باشد. سازگاری با آن می‌تواند تغییری در روند مشكلات بسیار بزرگ شما داشته باشد یعنی از طریق كنترل دستگاه فكری و بدنی، سلامتی شما را تضمین كند به طوری كه تمرین مداوم این ورزش منجر به سلامت و تناسب كامل جسم و شادی و نشاط و سلامت روح گردد و استمرار تمرینات آن، نیروهای بالقوه و استعدادهای خفته انسان را بیدار نموده و باعث دستیابی به گرداب‌های انرژی و نیروهای درونی گردد. نرمش‌های كششی یكی از بهترین انواع تمرین‌های بدن می‌باشد كه باعث تقویت عضلات بدن، افزایش انعطاف‌پذیری، جلوگیری از خستگی‌های عضلانی و از بین بردن تنش‌های جسمانی و روانی می‌شود ودر كل باعث افزایش آمادگی جسمانی، ایجاد شادابی و نشاط در بدن می‌شود.
● بهترین زمان برای انجام تمرینات كششی
زمان خاصی برای این گونه تمرینات وجود ندارد ولی بهتر است هنگام صبح پس از برخاستن از خواب، در بین زنگ‌های تفریح، درزمانی كه احساس خستگی در عضلات دارید بعد از كارهای یكنواخت مثل مطالعه و تماشای تلویزیون، قبل و بعد از حمام گرفتن و یا شب، قبل از خواب انجام پذیرد (بهتر است در زمان این تمرینات ،حداقل یك ساعت از غذاخوردن گذشته باشد.)‌

منبع : روزنامه سلامت

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در یوگا برچسب خورده با

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *