نیروی شگفت انگیز آمین و اسیدها
در سال ١٨٣٨، یک شیمیدان هلندی به نام جی. جِی. مالدر، مادۀ آلی مشخصی را کشف کرد که او آن را «بدون شک، مهمترین مادۀ شناخته شده در قلمرو مواد آلی» معرفی کرد. او بر این باور بود که «بدون این مادۀ آلی، هیچ موجودی نمیتواند بر روی سیارۀ ما زمین زندگی کند. از طریق این ماده، پدیدههای مهم زندگی به وجود میآید.» این مادۀ پیچیدهای که با خود نیتروژن را حمل میکند پروتئین نام دارد که از کلمۀ یونانی به معنای «قرار گرفتن در جایگاه اول» گرفته شده است. پروتئین در یک گروه به معنی اجزای تشکیل دهنده اصلی نیتروژن پروتوپلاسمای تمامی بافتهای گیاهان و حیوانات میباشد.
پروتئین ترکبات آلی کاملاً پیچیدهای از عناصر کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن و به جز برخی استثناها سولفور میباشد. بیشتر پروتئینها همچنین دارای سولفور و تعدادی از پروتئینهای خاص دارای آهن، ید، مس و سایر عناصر غیرآلی میباشند. حضور نیتروژن پروتئینها را از کربوهیدراتها و چربیها جدا میکند.
بنابراین، پروتئینها مواد حیاتی و ضروری هستند که بخشهای اصلی و مهم تشکیل دهنده ماهیچهها، بافتها و خون میباشند. پروتئینها مواد سازنده بدن را فراهم کرده و بافتهای فرسوده شده بدن را احیا میکنند. چندین ماده مرتبط با فرایندهای حیاتی زندگی همچون آنزیمها، که به هضم غذا کمک میکنند، ذاتا دارای پروتئین هستند.
چندین نوع پروتئین وجود دارد. هر نوع از پروتئینها دارای تعداد مشخصی از «اجزای اصلی» است که به آمین و اسیدها معروف هستند. قبل از اینکه آمین و اسیدها توسط بدن جذب شوند، تمامی پروتئینها ابتدا باید به آمین و اسیدها تجزیه شوند. هنگامی که مواد غذایی هضم میشوند، مواد مغذی و آمین و اسیدها بلافاصله به تمامی بافتهای گوناگون بدن پخش میشوند. مجموعهای از واکنشهای بیوشیمیایی در دستگاه گوارشی بدن انسان وجود دارد که این پروتئینها را جمع آوری کرده، آنها را تجزیه میکند و در صورت نیاز از آنها استفاده میکند. هر گونه اختلالی در فرایند طبیعی گوارش بدن انسان باعث جذب ناقص پروتئینها شده و در نتیجه منجر به نفخ، گاز معده و سایر اختلالات در بدن انسان میشود.
در حدود ٢٢ آمینواسید وجود دارد که برای عملکرد طبیعی بدن انسان ضروری است. بدن در صورتی که دارای منابع کافی نیتروژن نباشد میتواند آمینواسیدهای بسیاری را تولید کند، اما نمیتواند بسیاری از آمینواسیدهای مشخص دیگر را در مقادیر کافی برای برآورده کردن نیازهای خود تولید کند. آمینواسیدهایی که بدن نمیتواند آنها را در مقادیر کافی تولید کند آمینواسیدهای ضروری یا حیاتی نامیده میشوند، زیرا آنها باید توسط رژیم غذایی مناسبی تامین شده و نیازهای بدن را برای حفظ رشد خود برآورده کنند. اگر مقدار کل نیتروژن تولیدی توسط پروتئینها کافی باشد، بدن میتواند در مقادیر کافی برای برآورده کردن نیازهایش این آمین و اسیدها را تولید کند.
منبع " کتاب راهمنمای کامل درمانهای طبیعی با ترجمه دکتر آرام "
با آرزوی صحت و سلامتی برای شما
www.aram24.ir