شگردهای مطالعه صحیح

شگردهای مطالعه صحیح

روش سيب خام مرور کردن، سؤال پرسيدن، خواندن، از حفظ گفتن، يادآوري کردن، بازبيني کردن. اينها اساس شگردهاي مطالعه هستند.

اگر از من بپرسيد چگونه بايد مطالعه کرد و بخواهيد در يک کلام جوابتان را بگويم «روش سيب خام» را نام خواهم برد. اين شگرد از نظر زماني امتحان خود را پس داده است و اجراي آن براي يک محصل ممتاز ضروري است. وقتي بر اين روش تسلط يابيد توان درک شما بسيار بالا خواهد رفت.

 

 

روش سيب خام از اين مراحل تشکيل شده است:

بررسي يا زمينه يابي مطلب: ابتدا با تندخواني مطلب مورد نظر را بررسي کنيد. به اين ترتيب ذهن شما آماده پذيرش اطلاعات و ايجاد زمينه ذهني مناسب مي‌شود.

سؤال پرسيدن: با مطرح کردن سؤالاتي در مورد موضوع، مطلب اهداف آن را تعيين کنيد. مخصوصاً درباره آنچه که شما فکر مي‌کنيد مهم است سؤالاتي مطرح کنيد.

خواندن: پس از مطرح کردن سؤال ها در حالي که پرسشها را مد نظر داريد شروع به خواندن کنيد. اين دفعه خيلي با دقت بخوانيد و کاملاً تمرکز کنيد. مي‌توانيد در حال خواندن يادداشت نيز برداريد.

 

از حفظ گفتن يا يادآوري کردن: در طي اين مرحله مطالب را در ذهن خود حک مي‌کنيد. پس از خواندن يك مطلب نکاتي را که ياد گرفته‌ايد در ذهن مرور کنيد. در اين حالت تأثير مطالب خوانده شده دوبرابر خواهد شد.

بازبيني کردن: مهمترين كار اين است که مطالب خوانده شده را با استفاده از شيوه سريع مرور کردن، بازبيني کنيد. (در اين خصوص به فصل 17 مراجعه کنيد.) به اين ترتيب مطمئن مي‌شويد که آنچه را مطالعه کرده‌ايد فراموش نخواهيد کرد.

اين شگرد بنيادي مطالعه کارآمد است، لذا از دفعه بعد که شروع به مطالعه مي‌کنيد براي مطالعه هر مطلب جديدي از اين روش استفاده کنيد تا بتوانيد نتايج آن را ببينيد.

 

براي هر يک از مراحل ذکر شده فصلي از اين کتاب اختصاص يافته است. فصلهاي مورد نظر را بيابيد و هر مرحله را با قاطعيت و تأثير بيشتري به کار بنديد.

 

منبع " کتاب یادگیری آرام  اثر دکتر آرام "

انتشارات تجسم خلاق

www.aram24.ir

 

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

یک دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *