شیوه سريع مرور کردن درس ها

شیوه سريع مرور کردن درس ها

ذهن انسان اطلاعات را از ياد مي‌برد. ولي وقتي ذهن قوي باشد چرا بايد چنين چيزي روي دهد؟ حافظه و نيروي يادآوري مغز يک اصل ساده دارد:

يا مطلب را استفاده کن و يا از ياد ببر!

اگر اطلاعاتي که فراگرفته يا اخذ کرده‌ايد هيچ کاربرد فوري نداشته باشد به سرعت از حافظه خارج خواهد شد. البته کاملاً آن را فراموش نخواهيد کرد ولي بيشتر آن را از ياد خواهيد برد. در واقع ذهن پس از يک روز مطالعه 75 درصد مطالب فراگرفته را از دست مي‌دهد.

 

چنين وضعيتي را تجسم کنيد. شما داريد خودرويي را به بالاي سربالايي هل مي‌دهيد. دو سوم مسير را طي مي‌کنيد و بعد مي‌خواهيد استراحت کنيد. استراحت شما آنقدر طولاني مي‌شود که غافل شده و خودرو به سرجاي اولش باز مي‌گردد. دفعه بعد مجبوريد انرژي بيشتري مصرف کنيد. تا خودرو را به مكاني فراتر از نقطه اول برسانيد. اگر بخواهيد اينطوري ادامه دهيد، براي رسيدن به انتهاي سربالايي بايد نيروي هرکول را داشته باشيد. آيا متوجه منظورم مي‌شويد؟

راه حل چيست؟ راه حل ساده است. اينقدر طولاني استراحت نکنيد. ما در مطالعات و یادگیری خود نيز چنين رفتاري داريم. ابتدا مطلبي را حفظ مي‌كنيم و بعد آن را به حال خود رها مي‌کنيم و ماه بعد متوجه مي‌شويم که آن را فراموش کرده‌ايم. اگر از شگرد مرور سريع استفاده کنيد مي‌توانيد همواره ذهن خود را پويا نگاه داريد.

شگرد مرور سريع شامل يک روش ساده براي مرور مکرر مطالب است. روزي که چيزي را ياد گرفتيد آن را يک بار مرور کنيد. مطمئن شويد که آن را فراگرفته‌ايد. بعد در آخر هفته آن را مرور کنيد. و بعد در آخر ماه آن را بازبيني کنيد و اين کار را هر ماه انجام دهيد.

بازبيني يعني تندخواني فصلها همراه با يادآوري. اگر اين کار را به طور دقيق انجام دهيد حافظه شما به خوبي رشد خواهد کرد.

 

 راهنمايي:

وقتي استاد کلاس را ترک مي‌کند اين شانسي براي بازبيني مطالب تدريس شده است. به همين ترتيب دفعه بعد که استاد وارد مي‌شود مي‌توانيد از اين فرصت براي مرور مطالب جلسه قبل استفاده کنيد.

 

منبع " کتاب یادگیری آرام  اثر دکتر آرام "

انتشارات تجسم خلاق

www.aram24.ir

 

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *