نام گياه: سير
نام سير از عبارت آنگلو ساکون ليک (Leac)، به معني «گياه ديگ»، و گار (Gar)، به معني «نيزه شکل» گرفته شده است که به شکل برگهاي اين گياه اشاره دارد.
به بردههايي که هرم ژئوپس (Cheops) را ساختند، به صورت جيرهبندي سير ميدادند تا قدرتشان زياد شود. زماني از اين گياه براي محافظت در برابر طاعون خيارکي و دفع شر و بدي استفاده ميشد.
اگر دهان آدم بوي سير دهد، مشکلساز است. ولي اين مشکل را ميتوان با جويدن کمي انيسون، زيره سياه، زيره سبز يا دانه رازيانه، دانه هل، جعفري يا نوشيدن يک ليوان آبِ مخلوط با يک قطره روغن نعناع برطرف ساخت.
بخشهاي مورد استفاده ی سیر : پياز
ويژگيهای سیر : دگرگونساز، ضد باکتري، ضد قارچ، آنتي اكسيدان، ضد انگل، ضد تک ياخته، ضد تشنج، ضد تومور، کرم کش، محرك غريزه جنسي، ضد نفخ، عرقآور، ادرارآور، خلطآور، پايين بودن قند خون، كاهش دهنده فشارخون، محرک سيستم ايمني، جوانيبخش، گشاينده رگها، تقويت کننده انرژي يانگ
كاربرد داخلي سیر : تصلب شرايين، آسم، سرطان، کانديدا، زکام، سرماخوردگي، سرفه، ديابت، آنفلوآنزا، فلزات سنگين، کلسترول بالا، افزايش دهنده فشارخون، ناتواني جنسي، جذام، چاقي، روماتيسم، سل، سياهسرفه، کرم
نحوه کاربرد داخلي سیر : تنتور، کپسول.
سير باعث ميشود شخص از بسياري از بيماريهاي عفوني، از جمله بيماريهاي ناشي از باکتريهاي استافيلوکوکوس، استرپتوکوکوس و سالمونلا، در امان باشد. دکتر آلبرت شوايتزر (Albert Schweitzer) براي درمان بيماريهاي عفوني وبا، حصبه و تيفوس از سير استفاده ميکرد. از آن جا كه گياه سیر از تجمع پلاکتها در خون جلوگيري ميکند، براي درمان بسياري از مشکلات دستگاه تنفس مورد استفاده قرار ميگيرد. گياه سیر کلسترول موجود در آب خون را کاهش داده و با جلوگيري از شکلگيري نيتروزامين، سلولهاي سرطاني را از فعاليت باز ميدارد.
كاربرد موضعي سیر : آسيب پاي ورزشکاران، اسهال خوني، عفونت گوش، قانقاريا، بواسير، نيش مار، جراحت، عفونت ناشي از مخمرها
نحوه کاربرد موضعي سیر : شيافي براي بواسير (ميخک بريده نشده آن)، به صورت قرص براي بيماريهاي عفوني ناشي از مخمرها، تنقيه براي اسهال خوني. روغن رقيق شده گياه سیر را ميتوان براي درمان عفونتهاي گوش به کار برد. همچنين براي درمان جراحتهاي قانقاريا و مارگزيدگي، زخم را با آن شستشو دهيد. در صورت ترک خوردگي بين انگشتان پا، پاهايتان را با آن شستشو دهيد.
كاربرد سیر در آشپزي: از پياز گياه سیر براي طعم دادن به گوشت، سوپ، غذاهاي تهيه شده از گوجه فرنگي، سالاد و نان استفاده ميشود.
طبع سیر : تند، داغ، خشک
ترکيبات شيميايي سیر : آلين موجود در اين گياه به آليسين و آزوئين تبديل ميشود. اين گياه حاوي دياليل بيسولفيد، دياليل تريسولفيد، آژونسولفور، ژرمانيم، سلنيوم نيز هست.
نکات لازم هنگام مصرف سیر : مصرف بيرويه گياه سیر ممكن است باعث عصبانيت و تحريکپذيري هيجاني شود. افراد بدخلق از آن پرهيز کنند. البته زياده روي در مصرف آن ممكن است تا حدي باعث تحريک معده و کليهها نيز بشود. گياه سیر باعث بروز رفتارهاي جنسي بيش از حد ميشود. بعضي از افراد نسبت به سير حساسيت دارند. افرادي که معده آنها ترش ميکند، سير مصرف نکنند. سير بريده شده را بيش از چند دقيقه مستقيماً روي پوست نماليد، چون باعث سوزش پوست ميشود. بنا بر اين هميشه آن را با روغن نباتي رقيق کنيد. در طول حاملگي و زمان شيردهي، از مصرف زياد سير پرهيز کنيد، چون ممکن است باعث سوء هاضمه شود.
با سلام مطالب شما خیلی مفید و خوب بود
متشکرم