نام گياه: جو دو سر
نامهاي ديگر: ين- ماي (نام چيني)
خانواده: علف
نام علمي گياه جو دو سر ، يعني آونا، كه از زبان لاتين گرفته شده است، به معني «مغذي» و ساتيوا به معني «کشت شده» است. نوع فاتوا (Fatua) گياه جو دو سر ، وحشي است. پرورش پوست جو دو سر از فرسايش خاک جلوگيري ميکند.
اسانس گل گياه جو دو سر براي کساني که ميخواهند مسير زندگي خود را بيابند يا کساني که نامطمئن و ناراضي هستند، مفيد است.
نام رايج جو دو سر (Oat) شامل گونه آونا فاتوا نيز هست. اين گونه بعضي مواقع به جاي آونا ساتيوا به کار ميرود.
بخشهاي مورد استفاده ی جودو سر : دانه، ساقه
ويژگيهای جودو سر : ضد افسردگي، ضد تشنج، محرك غريزه جنسي، تقويت كننده مغز، عرقآور، تقويت كننده غدد درونريز، آرامبخش پي، تقويت كننده اعصاب، مغذي، جوانيبخش، تقويت كننده رحم
كاربرد داخلي جودو سر : چاي، تنتور، کپسول
گياه جو دو سر در هند به منظور ترک اعتياد معتادان به ترياک، مورفين و سيگار مورد استفاده قرار ميگيرد. پوست گياه جو دو سر (Oatstraw) براي دستگاه عصبي بسيار مقوي است و از آن محافظت ميکند. به همين خاطر در ايجاد استخوانهاي سالم، پوست، مو و ناخن مفيد است.گياه جو دو سر همچنين باعث کاهش خستگي، افسردگي، تشنج، کمردرد و فلج ميشود. پوست جو دو سر در واقع محرك غريزه جنسي نيست، بلکه اعصاب را تغذيه نموده و باعث ميگردد حس لامسه لذت بخشتر شود.
كاربرد موضعي جودو سر : اگزما، درد اعصاب، روماتيسم
نحوه کاربرد موضعي جودو سر : حمام کردن با گياه جو دو سر (پوست يا آرد گياه) باعث نرم شدن پوست شده و به درمان اگزما و درد اعصاب کمک ميکند. سبوس آن نيز براي پر کردن بالش و وسايل خواب به کار ميرود. ميگويند اين عمل اثري تسکيندهنده دارد و به افراد مبتلا به روماتيسم کمک ميکند.
كاربرد جودو سر در آشپزي: دانههاي رسيده گياه جو دو سر مقدار زيادي پروتئين در خود داشته و باعث افزايش بنيه و استقامت ميشوند. سبوس (ماده فيبري) جو دو سر به عنوان غذا مصرف ميشود و تجربه نشان ميدهد باعث کاهش سطح کلسترول ميگردد.
طبع جودو سر : شيرين، خنک، مرطوب
ترکيبات شيميايي جودو سر : ساپونينها، فلاونوئيدها، نشاسته، آلکالوئيدها (تريگونلين، آونين)، استروئيدها، کلسيم، آهن، ويتامينهاي ب، ليزين، متيونين
نکات لازم هنگام مصرف جودو سر : گياه جو دو سر به طور کل بيخطر است.