نام گياه: پوريا
نامهاي ديگر: نان هندي، هولن، توکاهو، فئو لينگ (نام چيني)
اين نوع قارچ ممکن است روي ريشههاي درخت انجير و کاج برويد. اين گياه در طب آسيايي اهميت زيادي دارد و براي از بين بردن رطوبت ناشي از عدم دفع مايعات از بدن استفاده ميشود.
گونه پوريا کاکوس قبلا اسکلروتيوم کاکوس ناميده ميشد.
بخشهاي مورد استفاده گیاه پوریا : کل قارچ گياه که زير زمين ميرويد.
ويژگيهای گیاه پوریا : ضد تومور، تقويت كننده قلب، تقويت کننده انرژي چي، ادرارآور، خلطآور، پايين بودن قند خون، احيا کننده، مسکن، نيروزا
كاربرد داخلي گیاه پوریا : اضطراب، باد شکم، نقاهت، اسهال، اختلال گوارش، ورم، سردرد، هپاتيت، پركاري، ضعف سيستم ايمني، بيخوابي، نزديک بيني، تپش قلب
نحوه کاربرد داخلي گیاه پوریا : چاي، تنتور، کپسول
براي کودکان از اين گياه استفاده زيادي ميشود. ميگويند مصرف منظم آن موجب طول عمر ميشود. اين گياه باعث گوارش بهتر و توليد اينترفرون ميشود.
كاربرد گیاه پوریا در آشپزي: اين گياه را با سوپ و طاسکباب ميپزند.
طبع گیاه پوریا : شيرين، خنثي، خشک
ترکيبات شيميايي گیاه پوریا : پليساکاريدها، بتا پاکيماناز، اسيد تتراسيليک تريترپنيک (اسيد ابوريکوليک)، اسيد پاکيميک، ارگوسترول، کولين، ليپاز، پروتيز