– خواص هل در طب سنتی

– خواص هل در طب سنتی
یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود که دارای گل های کوچک برنگ سفید یا سبز روشن می باشد
میوه هل بیضی شکل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول 1-2 سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو های مای به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف
ادویه و خوشبو کردن مشروبات و غذاها یم رسد
خواص داروئی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
1)چون هل بشکل قلب می باشد بنابراین تقویت کنده قلب است
2)بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد
3)تقویت کننده بدن است
4)ادرار آور است
5)قاعده آور است
6)مقوی سیستم هضم است
7)باعث هضم غذا می شود
8)زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مضمضه کنید .
9)خوشبو کننده دهان است
10)برای تسکین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید
11)برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع ،‌از دم کرده هل استفاده کنید
12)اشتها آور است
13)تب را پائین می آورد
14)معالج سرماخوردگی است
15)برای تسکین درد رماتیسم مفید است
16)ترشی معده را برطرف می کند
17)ضد مسمومیت است
18)برای رفع بیماریهای چشم مفید است
منبع :کتب طب سنتی

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در طب سنتی برچسب خورده با

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *