به گزارش موسسه تجسم خلاق واژه بیماریهای قلبی کرونری شامل گروهی از سندرومهای بالینی میشود که از نقص در عروق کرونری قلب که خون کافی را به قلب میرسانند به وجود میآید. بیماری های قلبی شامل آنژین صدری، ترومبوز کرونری یا حمله قلبی و مرگ ناگهانی بدون سکته میباشد.

در سالهای اخیر، افزایش قابل توجهی در بروز بیماریهای قلبی در جهان وجود داشته است. بیماری های قلبی به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در کشورهای غربی شناخته شده است.به گزارش موسسه تجسم خلاق در هندوستان، بیماری های قلبی سومین عامل مرگ و میر بعد از ذاتالریه و انواع عفونتها محسوب میشود. بیماری های قلبی همه سنین و هر دو جنس را درگیر میکند، اگرچه در مردان نسبت به زنان به خصوص در بین گروه سنی ٤٠ تا ٦٠ سال شایعتر است.
قلب که مهمترین عضو بدن محسوب میشود ماهیچهای تقریبا به اندازه مشت گره کرده انسان است. قلب حتی قبل از تولد نوزاد، در داخل رحم شروع به کار میکند. قلب که وزن آن کمتر از ٣۵٠ گرم است میتواند در حدود ٤٣٠٠ گالن خون را روزانه در سرتاسر بدن پمپاژ کند و اکسیژن و مواد مغذی را به تمامی اندامهای بدن برساند. قلب هر روز صد هزار بار میزند و به شکل پیوستهای خون را در بیش از ٠٠٠/٦٠ مایل از رگهای خونی کوچک پمپاژ میکند. قلب برای تغذیه خود به خونی نیاز دارد که توسط عروق کرونری تامین میشود. در مواقعی که فشار بیش از حد بر قلب وارد میشود، قلب به خون بیشتری نیاز دارد و عروق تحت شرایط طبیعی، خود را با افزایش جریان هماهنگ میکنند.
دلایل بروز بیماریهای قلبی
به گزارش موسسه تجسم خلاق دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی عادتهای نادرست غذایی، نوع غلط زندگی و استرسها و فشارهای روحی و روانی گوناگون است. موسسه ملی ریه و قلب در فرامینگهام اخیراً مطالعهای را انجام داده است که مشخص میکند هفت عامل اصلی و مهم در بروز بیماریهای قلبی این موارد میباشد: (١) بالا رفتن سطح کلسترول خون، تریگلیسرید و سایر مواد چربی در بدن، (٢) بالا رفتن فشار خون، (٣) بالا رفتن سطوح اسید اوریک خون (که غالباً بر اثر استفاده از یک رژیم غذایی با پروتئین بالا به وجود میآید)، (٤) برخی بیماریهای متابولیکی مشخص همچون دیابت، (۵) چاقی، (٦) سیگار کشیدن و (٧) عدم داشتن تحرک.
به گزارش موسسه تجسم خلاق هر یک از این عوامل یا مجموعهای از آنها میتواند به شکلی منجر به بروز بیماریهای قلبی در انسان شوند. بسیاری از این عوامل منشا تغذیهای دارند. این عوامل خطرزا را میتوان با تغییر نوع زندگی و رژیم غذایی خود کنترل کرد. نگرانیها و استرسهای دائمی غدد آدرنالین را تحریک میکند تا آدرنالین و کارتیزون بیشتری را تولید کند. این امر همچنین به منقبض شدن سرخرگها، ایجاد فشار بالای خون و افزایش فشار بر قلب کمک میکند.
درمان بیماری های قلبی
به گزارش موسسه تجسم خلاق عامل اصلی و مهم در درمان تمامی بیماریهای قلبی رژیم غذایی است. یک رژیم غذایی اصلاحی که برای تغییر شیمی بدن و بهبود کیفیت مصرف مواد غذایی طراحی شده است در بسیاری از موارد میتواند جلوی تغییرات تباه شوندهای را که در عروق خونی و قلب اتفاق میافتد بگیرد.
به گزارش موسسه تجسم خلاق رژیم غذایی بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی باید شامل استفاده از غذاهای گیاهی و همچنین غذاهای با سدیم و کالری پایین باشد. این رژیم غذایی باید از غذاهای آلی طبیعی و با کیفیت بالا و با تاکید بر مواد سبوسدار، دانهها، میوهها و سبزیجات تازه تشکیل شده باشد. غذاهایی که باید از رژیم غذایی بیمار حذف شوند شامل تمامی محصولات درست شده از آرد سفید، شیرینیجات، شکلاتها، غذاهای کنسرو شده در
شیرهها، نوشیدنیهای الکلی، کدو تنبل، تمامی غذاهایی که دارای چربیهای حیوانی هستند همچون کره، خامه و گوشتهای چربیدار میباشد. بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی باید مصرف نمک و قند را در رژیم غذایی خود به مقدار قابل توجهی کاهش دهند. آنها باید همچنین از مصرف چای، قهوه، نوشیدنیهای الکلی و تنباکو خودداری کنند.
اسیدهای چرب ضروری که سطوح کلسترول سروم خون را کاهش داده و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری تصلب شرایین را به حداقل میرساند را میتوان از طریق مصرف روغن دانههای گل آفتابگردان یا روغن ذرت یا روغن گیاه کافشهبه دست آورد. مطالعات اخیر دانشمندان نشان میدهد که مصرف سیر میتواند سطح کلسترول خون را در اشخاصی که بدنشان به شکل طبیعی نمیتواند میزان کلسترول خون را تنظیم نماید کاهش میدهد. سایر غذاهای مهم کاهش دهنده کلسترول خون یونجه و ماست میباشند. لسیتین همچنین به پیشگیری از تجمع مواد چربیدار در سرخرگها کمک میکند. بهترین منابع غذایی لسیتین شامل غذاهای تصفیه نشده و خام، روغنهای سبزیجات، دانهها و غلات میباشد.
به گزارش موسسه تجسم خلاق مصرف میوهها و سبزیجات به طور کلی در درمان بیماریهای قلبی موثر و مفید است. میوههای فصلی میتوانند همچون تقویت کنندههای موثری برای قلب عمل کنند. سیب به ویژه دارای خواص تحریک کنندگی قلب است و بیمارانی که از ضعف قلبی رنج میبرند باید از سیب و مربای آن در مقادیر زیادی استفاده کنند. به گزارش موسسه تجسم خلاق مصرف آب انگور، آناناس، پرتغال، سیب، انار و نارگیل تازه همچنین قلب را تقویت میکند. مصرف انگور در درمان دردهای قلبی و تپش قلب و بیماری های قلبی بسیار موثر است. اگر بیمار از یک رژیم غذایی تماماً انگور برای چند روز استفاده کند، این بیماریها را میتوان به سرعت کنترل کرد. هنگامی که بیمار دچار حملات قلبی میشود، آب انگور به ویژه درمان ارزشمندی محسوب میشود.
انگور فرنگی یا آملا درمان خانگی موثر دیگری برای بیماری های قلبی محسوب میشود. به گزارش موسسه تجسم خلاق مصرف انگور فرنگی عملکرد تمامی اندامهای بدن را ارتقاء داده و از طریق از بین بردن عناصر نامتجانس و احیای انرژی از دست رفته سلامتی کلی بدن را بهبود میبخشد.
درمان خانگی موثر دیگری برای رفع بیماریهای قلبی مصرف پیاز است. به گزارش موسسه تجسم خلاق پیاز از طریق اُکسیده کردن کلسترول اضافی در طبیعی کردن درصد کلسترول خون مفید و موثر است. مصرف یک قاشق چایخوری عصاره پیاز خام در ابتدای صبح در درمان بیماریهای قلبی بسیار موثر و مفید خواهد بود.
عسل نیز دارای خواص شگفت انگیزی برای پیشگیری از تمامی انواع بیماریهای قلبی است. به گزارش موسسه تجسم خلاق عسل قلب را تقویت کرده و سیستم گردش خون را بهبود میبخشد. این ماده غذایی همچنین در برطرف کردن دردهای قلبی و تپش قلب نیز موثر است. مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری عسل بعد از خوردن هر وعدۀ غذایی برای پیشگیری از تمامی انواع بیماریهای قلبی ضروری به نظر میرسد.
بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی باید مصرف غذاهای غنی از ویتامین E را افزایش دهند، زیرا ویتامین E از طریق بهبود فرایند انتقال اکسیژن به سلولها عملکرد قلب را نیز بهبود میبخشد. به گزارش موسسه تجسم خلاق این ویتامین همچنین سیستم گردش خون و قدرت ماهیچهها را بهبود میبخشد. بسیاری از غذاهای سبوسدار و سبزیجات برگدار سبز، به ویژه برگهای بیرونی کلم، منابع خوبی از ویتامین E هستند. مصرف ویتامینهای گروه B نیز در درمان بیماریهای قلبی و اختلالات دستگاه گردش خون از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهترین منابع ویتامین B در مواد سبوسدار وجود دارد. مصرف ویتامین C نیز در درمان بیماریهای قلبی ضروری است، زیرا این ویتامین از ایجاد شکاف در دیوارههای مویرگها که میتواند منجر به حملات قلبی شود جلوگیری میکند. به گزارش موسسه تجسم خلاق ویتامین C همچنین کلسترول بالای خون را پایین میآورد. استرس ناشی از خشم، ترس، نااُمیدی و احساسات مشابه میتواند سطوح چربی و کلسترول خون را بلافاصله افزایش دهد، اما اگر رژیم غذایی غنی از ویتامین C و اسید پانتوتنیک باشد، واکنش به استرس ضرر کمتری به بدن میرساند. غنیترین منابع ویتامین C مرکبات هستند.
به گزارش موسسه تجسم خلاق دستورالعمل غذایی زیر برای بیماران مبتلا به فشار بالای خون و یا برخی از بیماریهای قلبی بسیار موثر و مفید است:
به هنگام بلند شدن از خواب: مصرف آب گرم به همراه آب لیمو و عسل یا آب میوههای تازهای همچون سیب، انگور، پرتغال، آناناس.
صبحانه: مصرف میوههای تازهای همچون سیب، انگور، گلابی، هلو، پرتغال، خربزه، یک یا دو قطعه نان تُست سبوسدار، ماست، شیر چربی گرفته یا شیر سویا.
اواسط صبح: آب میوههای تازه یا آب نارگیل.
ناهار: مصرف سالادی که از سبزیجاتی همچون کاهو، کلم، کاسنی فرنگی، هویج، خیار، چغندر، گوجه فرنگی، پیاز و سیر درست شده است، یک یا دو قطعه نان چپاتی سبوسدار، شیر کم چرب، انگور تازه و سایر میوههای فصلی.
اواسط بعدازظهر: یک یا دو بیسکویت سبوسدار و آب میوه.
شام: مصرف آب میوه یا عصاره سبزیجات تازه یا سوپ، دو سبزی کمی پخته شده، یک یا دو نان سبوسدار.
به گزارش موسسه تجسم خلاق برای رسیدن به سلامتی، بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی باید به سایر قوانین طبیعی همچون انجام ورزشهای سبک، بهرهمند شدن از استراحت و خواب کافی، داشتن عقاید ذهنی مثبت و استفاده از هوای آزاد و نوشیدن آب عادی توجه ویژهای نشان دهند.
درمانهای آبی بیماری های قلبی
استفاده از یک بسته یخی بر روی ستون فقرات بین مهرههای دوم و دهم برای ٣٠ دقیقه سه بار در روز، کمپرس گرمی که بر روی بخش چپ گردن برای ٣٠ دقیقه یک روز در میان به کار گرفته میشود و ماساژ شکم و ماهیچههای بخش فوقانی پشت درمانهای آبی هستند که در درمان تمامی موارد بیماریهای قلبی مفید و موثر هستند. به گزارش موسسه تجسم خلاق حمامهای پا و دست با آب گرم نیز برای برطرف کردن درد آنژین صدری موثر هستند. همچنین میتوان از بستههای گرم بر روی قلب به مدت یک دقیقه و سپس یک بسته سرد برای پنج دقیقه به شکل متناوب استفاده کرد.
آساناهای یوگایی همچون شاواسانا، واجراسانا و گوموکهاسانا و پرانایاماسهایی همچون شیتالی، سیتکاری و براماری در درمان تمامی انواع بیماریهای قلبی مفید هستند.