روانشناسی عملکرد مغز با غذا خوردن
در تاريخجه طبيعي حس ها، نويسنده به اين نكته اشاره مي كند كه حس چشايي شديدا به فعاليت اجتماعي مرتبط مي شد. تاثير صبحانه، غذاهاي تشريفاتي، شام هاي رسمي، بستني، كيك براي تولد و انواع نوشيدني ها همه بنوعي فعاليت اجتماعي مي باشند و زمانيكه حس چشايي با احساس و عميق مي شود دقيقا به حافظه احساساتي مرتبط مي شود. به راحتي غذا فكر كنيد.
زمانيكه بزرگ مي شويم، معمولا در موقع عصرانه در مورد اتفاقات روزانه براي خانواده مان صحبت مي كنيم. اتفاقات خاص كه در بازارهاي غذايي در زندگي ما روي مي دهد معمولا به تشريفات ديني، روز شكرگزاري، تولد يا مراسم سالگرد مرتبط مي شود.
با توجه به علم روشناسی ، در وعده هاي غذايي ، حس هاي چشايي، لامسه، بويايي و حتي بينايي ما در حال فعاليت زيادي هستند. ارتباطات درون قشر مخ ما تقويت مي شود و مستقيما مهمترين گردش هاي حافظه به جريان مي افتد. در مورد وسيله ها فكر كنيد. ظروف نقره اي، شيشه و نور شمع را ببينيد و آن ها را احساس كنيد. نان تازه را بخوريد. غذا ها را با انگشت حس كنيد. بوي مرغ سرخ شده را استشمام كنيد، به صداي استيك داغ، جيرينگ جيرينگ كردن شيشه ها، مكالمه ها و صداي خنده ها همچنين احساساتي را كه غذا ها بوجود مي آورند توجه كنيد. در زمان غذا، حس چشايي بالقوه غوغايي را براي همه حس ها فراهم مي كند.
با توجه به قواعد علم روشناسی ، بخاطر اينكه كارهاي تكراري و كليشه اي آسان تر هستند، ما براي وعده هاي غذايي تمايل به اين كارها داريم. ما هر روز صبح گياه غله اي، براي ناهار ساندويچ لوكس مي خوريم و اگر سه شنبه باشد براي شام كوفته گوشت قرمز ميل مي كنيم. اگر چه وعده هاي غذايي بيشترين فعاليت هاي روزانه ما هستند فرصتي را براي ما فراهم مي كنند تا به يك روش لذت بخش و روشي كه براي سلامت مغز خوب است همه حس هايمان را بكار بيندازيم. هر وعده غذايي فرصت ايده آلي را فراهم مي كند تا همسران، بچه ها، دوستان يا همكاران با هم ارتباط برقرار كنند. اين ارتباطات تاثيرات مثبت آشكاري را بر سلامت مغز دارند.
منبع " کتاب چگونه مغز خود را زنده نگه داریم ؟ با ترجمه دکتر آرام "
www.aram24.ir