روانشناسی عملکرد مغز با نوع غذا
9 – غذا براي تفكر
وعده هاي غذايي فرصت هاي خارق العاده اي هستند براي اينكه با طعم، بري غذا خارجي و محرك هاي نوروبيكي آشنا شويم. زمانيكه دهانتان را باز مي كنيد و غذايي را امتحان مي كنيد براي شما فرصت جديدي است. زمانيكه چيزهاي يكساني را در زمان يكساني از روز مي خوريد، درك ارتباطي سيستم هاي بويايي و چشايي از حساسيت مي افتد. بنابراين صبحانه كشور هاي ديگر را آماده كنيد. اينجا مقداري از مواد عمومي است. ( موادي را كه عموما در بازار، رستوران يا سوپر ماركت ها در دسترس هستند و مي تواند در آن ها تجربه هاي نوروبيكي يافت شود.)
ژاپن …………….. گياهان دريايي، برنج، ماهي، چاي
فرانسه …………….كورسان ( نوعي صبحانه فرانسوي )، پنير، قهوه
مكزيك …………… تورديلا ( نوعي نان ذرت )، لوبيا
برزيل ……………. قهوه، شير، نان و مربا، پنير و ژامبون يا پاپايا ( خربزه درختي )
بلغارستان……………… ديسي از تخم مرغ هاي گرم يا سرد ، گوشت قرمز، ماست ، عسل ، نان ، مربا
به همين صورت، وسيله هايي را براي شام امتحان كنيد. ( در شهرهايي را كه مي توانيد چيزهايي را جستجو كنيد. )
چيني ها ( با چاپ استيك –چوب عذا خوري در چين و ژاپن – غذا مي خورند.)
ژاپني ها ( با چاپ استيك غذا مي خورند )
مرغ سرخ شده جنوبي ها ( با دستانشان مي خورند )
مراكشي ها ( هر چيزي را با انگشتانشان مي خورند )
اسپانيايي، مكزيكي، برزيلي ( فقط مي خورند! )
براي اينكه ارتباطات شنوايي را به ارتباطات چشايي اضافه كنيد وعده هاي غذايي را با آهنگ هاي مناسب همراه كنيد.
10 – چشمان تان را ببنديد و گستردگي را آغاز كنيد.
غذا ها را در بشقاب تان تنها با حس لامسه، چشايي و بويايي تشخيص دهيد. طعم غذا به تركيب، بو، حرارت، ادويه و حي صداي اطرافيان بستگي دارد. البته حس بويايي و چشايي كاملا در واكنش به غذا تحريكي مي شوند اما ظاهر نيز نقشي را در لذت بازي مي كند و شما با جدا كردن حس لامسه تان راه عصبي متفاوتي را تحريك مي كنيد. زبان و لب مهمترين قسمت حساس بدن هستند. ( حتي از نوك انگشتان حساس تر مي باشند.)
منبع " کتاب چگونه مغز خود را زنده نگه داریم ؟ با ترجمه دکتر آرام "
انتشارات تجسم خلاق
www.aram24.ir