گیاه پونه کوهی(رفع کبودی،سرماخوردگی،سردرد،دندان درد)

نام گياه: پونه کوهي

نام‌هاي ديگر گیاه پونه کوهی : مرزنگوش وحشي

 نام علمي پونه کوهي از کلمات يوناني اوروس (Oros) و گانوس (Ganos)، به معني «لذت کوهستان» گرفته شده است که به زيبايي گياه پونه کوهی  هنگام روييدن در دامنه کوه‌ها اشاره دارد. رومي‌ها از پونه کوهي براي زوج‌هاي جوان تاج گل‌ مي‌ساختند.

اوريگانوم مارجورانا، که معمولاً به آن مارجورام مي‌گويند، با اوريگانوم ولگار ارتباط نزديکي دارد و از ويژگي‌هاي دارويي آن گياه نيز بهره‌مند است.

 

بخش‌هاي مورد استفاده گیاه پونه کوهی : بخشي از گياه که روي زمين قرار دارد.

ويژگي‌های گیاه پونه کوهی : ضد التهاب، آنتي اكسيدان، ضدعفوني کننده، ضد تشنج، معطر، ضد نفخ، مسهل صفرا، عرق‌آور، تقويت ‌كننده دستگاه گوارش، محرك قاعدگي، خلط‌آور، محرک، تقويت ‌كننده معده، نيروزا

كاربرد داخلي گیاه پونه کوهی : فقدان قاعدگي، برونشيت، قولنج، سرفه، قاعدگي دردناك، اختلال گوارش، تب، نفخ شکم، سردرد، سوء هاضمه، سرخک، بيماري حرکتي، گوشک، تهوع، درد اعصاب، برسام، روماتيسم، ورم لوزه‌ها

نحوه کاربرد داخلي گیاه پونه کوهی : چاي، تنتور، کپسول

اين گياه باعث کاهش سردرد ناشي از اعصاب مي‌شود.

كاربرد موضعي گیاه پونه کوهی : کبودي، سرماخوردگي، گرفتگي مجراها، آنفلوآنزا، سردرد، درد مفاصل، گرفتگي سينوس مجراها، رگ به رگ شدن اندام‌ها، تورم، دندان‌درد

نحوه کاربرد موضعي گیاه پونه کوهی : از گياه پونه کوهی ، به صورت روغن ماساژ، مرهم يا کمپرس، براي درمان کبودي، رگ به رگ شدن عضلات، تورم، سردرد و درد مفاصل مورد استفاده قرار مي‌گيرد. براي درمان سرماخوردگي و آنفلوآنزا با گياه پونه کوهی  حمام کنيد. استنشاق چاي گياه پونه کوهی  باعث پاک شدن و برطرف شدن گرفتگي ريه‌ها و سينوس‌ها مي‌شود. با گياه پونه کوهی  مي‌توانيد سرتان را بشوييد. برگ‌هاي گياه پونه کوهی  را بجويد يا روغن رقيق شده آن را براي درمان دندان‌درد به کار ببريد. از پونه کوهي براي تهيه عطر نيز استفاده مي‌شود.

كاربرد گیاه پونه کوهی  در آشپزي: در آشپزي آلماني، يوناني، ايتاليايي، مکزيکي و اسپانيايي از گياه پونه کوهی  براي ادويه زدن به سبزيجات و سس‌ها استفاده مي‌شود. ازگياه پونه کوهی به عنوان چاشني پيتزا، پودر فلفل، غذاهاي تهيه شده از گوشت، لوبيا و باقالا، تخم مرغ، ادويه‌جات، dips و همچنين تزيين سالاد استفاده مي‌شود. پونه کوهي در ساختن دسته گل و مواد تزييني غذا و همچنين در تهيه آب‌جو، نوشيدني‌هاي تلخ و ورموت نيز به کار مي‌رود.

طبع گیاه پونه کوهی : تند، گرم

ترکيبات شيميايي گیاه پونه کوهی : روغن اساسي (کارواکرول، تيمول)، ترپين‌ها (بورنئول، ترپينين، ترپينئول)، فلاونوئيدها، تانين‌ها، ترکيبات تلخ کننده

نکات لازم هنگام مصرف گیاه پونه کوهی : هنگام حاملگي از مصرف زياد اين گياه اجتناب کنيد.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *