علایم استرس

علایم استرس

همه ما تحت تأثیر استرس‌ قرار می‌گیریم. وقتی شما کودکان خود را به پیروی از قوانین ملزم می‌کنید، در مواقع پرمشغله کاری، وقتی امور مالی خود را مدیریت می‌کنید، یا زمانیکه در یک رابطه عاطفی مشکل‌آفرین درگیر می‌شوید، شاید متوجه علائم استرس شده باشید. استرس همه جا وجود دارد. و کمی استرس بلامانع است – کمی استرس در واقع مفید است – استرس بیش‌از اندازه می‌تواند شما را از لحاظ جسمانی و روانی خسته و بیمار کند.
اولین قدم در کنترل استرس شناخت علائم آن است. اما شناخت علائم استرس شاید از آن چیزی که تصور می‌کنید دشوارتر باشد. اغلب ما آنقدر به استرس عادت داریم که اغلب تا رسیدن به یک نقطه بحرانی نمی‌دانیم دچار استرس هستیم.

استرس چیست؟
استرس واکنش بدن به موقعیت‌های آسیب‌زننده (چه واقعی و چه تجسمی) است. وقتی شما احساس خطر می‌کنید، یک واکنش شیمیایی در بدن شما رخ می‌دهد که به شما امکان می‌دهد برای پیشگیری از آسیب وارد عمل شوید. این واکنش با نام “جنگ یا گریز” یا پاسخ به استرس شناخته می‌شود. حین پاسخ به استرس، قلب شما با سرعت بیشتری می‌زند، تنفس تندتر می‌شود، عضلات سفت می‌شوند و فشار خون بالا می‌رود. شما در آن زمان آماده عمل می‌شوید. این همان شیوه محافظت شما از خود است.
استرس در افراد مختلف، به اشکال مختلف بروز می‌کند. چیزی که برای یک شخص استرس‌زا است، شاید نگرانی مختصری را برای یک شخص دیگر به وجود آورد. برخی افراد در قیاس با دیگران توانایی بیشتری در مقابله با استرس دارند. و همه استرس‌ها بد نیستند. مقادیری از استرس می‌تواند به شما کمک کند برخی امور به سرانجام برسانید و از بروز برخی آسیب‌ها پیشگیری کند. برای مثال، استرس همان چیزی است که موجب می‌شود پای خود را فوراً روی پدال ترمز فشار دهید و با خودروی جلویی تصادف نکنید. این چیز خوبی است.
بدن‌های ما انسان‌ها برای مقابله با مقادیر کوچکی از استرس ساخته شده است و ما توانایی مقابله با استرس مزمن و درازمدت بدون ابتلا به پیامدهای ناگوار آن را نداریم.

علائم استرس
استرس می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی ما، از جمله احساسات، رفتارها، قدرت تفکر و سلامت جسمانی را تحت تأثیر قرار دهد. هیچ بخش از بدن انسان در برابر آن مصون نیست. اما از آنجا که افراد به گونه‌ای متفاوت با استرس برخورد می‌کنند، علائم استرس می‌تواند متغیر باشد. علائم می‌توانند مبهم باشند و می‌توانند مشابه علائم به وجود آمده در اثر بیماری‌های جسمانی باشند. پس باید در مورد آنها با پزشک خود مشورت کنید. هر یک از این علائم استرس را شاید در خود مشاهده کنید.

علائم احساسی استرس عبارتند از:
به راحتی گرفتار شدن در احساسات آشفتگی، سرخوردگی و بداخلاقی
احساس ناتوانی مثلاً از دست دادن کنترل یا احساس نیاز به در دست گرفتن کنترل خود
مشکل در آرامش و تسکین ذهن
احساس بدی داشتن نسبت به خود (عزت نفس کم)، احساس تنهایی، پوچی و افسردگی
دوری از دیگران

علائم جسمانی استرس عبارتند از:
انرژی کم
سردرد
مشکلات در معده از جمله اسهال، یبوست و حالت تهوع
دردهای دائم و موقتی و تنش عضلانی
درد سینه و ضربان قلب سریع
بیخوابی
سرماخوردگی‌ها و عفونت‌های متعدد
از دست دادن میل یا توانایی جنسی
اضطراب و رعشه، صدای زنگ در گوش، سردی یا تعریق دست‌ها و پاها
خشکی دهان و مشکل در قورت دادن
گرفتگی فک و دندان‌ قروچه
علائم شناختی استرس عبارتند از:

نگرانی دائم

افکار پرشتاب

فراموشی و بهم ریختگی

ناتوانی در تمرکز

قضاوت ضعیف

بدبینی یا نگاه به جنبه‌های منفی واقعیات

علائم رفتاری استرس عبارتند از:

تغییرات در اشتها؛ خوردن خیلی کم یا خیلی زیاد

موکول کردن کارها به آینده و فرار از مسئولیت‌ها

مصرف بیش از حد الکل، مواد مخدر یا سیگار

نشان دادن رفتارهای عصبی بیشتر مانند جویدن ناخن، بیقراری و تحرک بیش‌از اندازه

پیامدهای استرس درازمدت

اگر در مواقعی کمی استرس داشته باشیم، جایی برای نگرانی وجود ندارد. به هرحال، استرس همیشگی و مزمن می‌تواند مشکلات جسمانی جدی را به وجود آورد، که برخی از آنها عبارتند از:

مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی، اضطراب و اختلالات شخصیتی

بیماری قلبی-عروقی از جمله بیماری قلبی، فشار خون بالا، ریتم‌های قلبی غیرطبیعی، حملات قلبی و سکته

چاقی مفرط و دیگر اختلالات تغذیه‌ای

مشکلات در قاعدگی

نارسایی جنسی، مانند ناتوانی جنسی و انزال زودرس در مردان و از دست دادن میل جنسی در مردان و زنان

مشکلات پوست و مو مانند آکنه، پسوریازیس و اگزما و ریزش موی دائمی

مشکلات در دستگاه گوارش، مانند GERD، ورم معده، کولیت زخمی و سندرم کولون تحریک‌پذیر

برای غلبه بر استرس کمک در دسترس است

استرس بخشی از زندگی است. چیزی که بیش از هرچیزی اهمیت دارد، نحوه برخورد شما با آن است. بهترین کاری که شما می‌توانید برای پیشگیری از استرس بیش‌ازحد و پیامدهای سلامتی آن انجام دهید، شناخت علائم استرس خود است.

اگر شما یا یکی از عزیزان‌تان تحت استرس شدید قرار دارید، با پزشک خود صحبت کنید. خیلی از علائم استرس می‌توانند نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر باشند. پزشک شما می‌تواند علائم‌تان را ارزیابی کند و احتمال وجود دیگر بیماری‌ها را بررسی نماید. اگر استرس دلیل مشکلات شما باشد، پزشک‌تان می‌تواند شما را به یک مشاور ارجاع دهد، تا در مقابله مؤثرتر با استرس شما را یاری کند.
منبع :ariasalamat.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *