نام گياه: انجدان رومي
نامهاي ديگر: جعفري عشق، ريشه عشق، کرفس وحشي، جعفري دريايي
خانواده: چتريان
لويستيکام، نام علمي گياه انجدان رومي، از نام استان ليگوريا (Liguria) در ايتاليا گرفته شده است. زماني در اين منطقه انجدان رومي به طور فراوان کشت ميشد.
نام رايج انجدان رومي (Lovage) شامل گونه لويستيکام اسکاتيکام است که اين گونه بعضي مواقع به جاي لويستيکام آفيشينالي به کار ميرود. لويستيکام آفيشينالي سابق بر اين به نام لويستيکام لويستيکام شناخته ميشد.
بخشهاي مورد استفاده ی گیاه انجدان رومی : ريشه، برگ، دانه
ويژگيهای گیاه انجدان رومی : ضد باکتري، معطر، ضد نفخ، محرک دستگاه گردش خون، عرقآور، ادرارآور، محرك قاعدگي، خلطآور،درمان نازايي، مسکن، محرک، تقويت كننده معده
كاربرد داخلي گیاه انجدان رومی : برونشيت، زکام، سرماخوردگي، قولنج، آماس مثانه، قاعدگي دردناك، اختلال گوارش، ورم، نفخ شکم، آنفلوآنزا، سوء هاضمه، يرقان، مالاريا، ميگرن، برسام، کم اشتهايي، روماتيسم
نحوه کاربرد داخلي گیاه انجدان رومی : چاي، تنتور، کپسول
انجدان رومي باعث دفع آب از بدن و نرم شدن رسوبات بدن ميشود.
كاربرد موضعي گیاه انجدان رومی : لکه، گلودرد، ورم لوزهها
نحوه کاربرد موضعي گیاه انجدان رومی : براي درمان گلودرد و ورم لوزه آن را غرغره کنيد يا دهانتان را با آن شستشو دهيد. روغن اساسي گياه انجدان رومي، رقيق شده و براي از بين بردن خالها و لکههاي پوست به کار ميرود. حمام کردن با گياه انجدان رومي بوي بد بدن را رفع ميكند. روغن اساسي آن نيز در تهيه عطر استفاده ميگردد.
كاربرد گیاه انجدان رومی در آشپزي: برگ و ساقه جوان گياه انجدان رومي، رنگزدايي شده و مانند سبزيجات مصرف ميشود که طعم آن شبيه طعم کرفس معطر است. برگهاي انجدان رومي به سوپ، سالاد، stir-fry و پنير ميافزايند. از ساقههاي آن نيز آبنبات تهيه ميشود. دانههاي گياه انجدان رومي به کلوچه، برنج، سيبزميني، نان و سالاد اضافه شده و همچنين جايگزين نمک ميشود. ريشه گياه انجدان رومي را ميتوان پوست گرفت و طبخ کرد يا از آن ترشي درست کرد. اين گياه در تهيه ليکور و آبجو کاربرد دارد. چنان چه چاي انجدان رومي را در قوري سر باز بجوشانيد، بوي نامطبوع آشپزي دفع ميگردد.
طبع گیاه انجدان رومی : تند، تلخ، شيرين، گرم، خشک
ترکيبات شيميايي گیاه انجدان رومی : روغن اساسي (فتاليدها، ترپينها، پينين، کارواکرول، پلاندرين)، کومارينها (برگاپتين، پسورالن)، بتا- سيتوسترول، رزين، اسيد آنجليک.
نکات لازم هنگام مصرف گیاه انجدان رومی : در طول حاملگي از آن پرهيز نماييد. در صورت عفونت کليه از گياه انجدان رومي استفاده نکنيد، چون ممكن است تحريک کننده باشد.