گیاه دم گربه ای(سوختگی،گزیدگی حشرات)

نام گياه: دم گربه‌اي

 

توضيحات: نام علمي اين گياه، يعني تيفا، از واژه‌اي يوناني به معني «از باتلاق» گرفته شده است و به مناطق باتلاقي اشاره دارد که دم گربه‌اي مي‌رويد. دم گربه‌اي به تصفيه آبي که در آن مي‌رويد، کمک مي‌کند. اگر اين گياه را در يک آکر زمين بکاريم، بيش از سه تن آرد به دست مي‌آيد. به همين علت اميد مي‌رود کشاورزان آن را در آينده کشت كنند.

 

نام رايج دم گربه اي شامل گونه‌هاي تيفا آنگوستيفوليا، تيفا دومينگنسيس و تيفا گلاوسا است. اين گونه‌ها بعضي مواقع به جاي گونه تيفا لاتيفوليا به کار مي‌روند.

 

بخش‌هاي مورد استفاده ی دم گربه ای : ريشه، شاخه‌هاي جوان، سر دانه، برگ‌، گرده

 

ويژگي‌های دم گربه ای : منقبض كننده، ادرارآور، محرك قاعدگي، قطع‌كننده خون‌ريزي، مغذي، شفا دهنده زخم

 

كاربرد داخلي دم گربه ای : آنژين، آماس مثانه، اسهال، قاعدگي دردناك، آماس مجراي ادرار

نحوه کاربرد داخلي دم گربه ای : چاي، کپسول

فقط گرده اين گياه ادرارآور است. مي‌توانيد از آن براي آنژين و درمان گرفتگي عضلات هنگام قاعدگي استفاده کنيد. ريشه  گياه دم گربه ای  نيز براي اسهال مفيد است.

 

كاربرد موضعي دم گربه ای : سوختگي، گزيدگي حشرات، پيچک سمي، بلوط سمي، جوش، جراحت

نحوه کاربرد موضعي دم گربه ای : گرده  گياه دم گربه ای  را روي زخم‌هاي در حال خون‌ريزي بپاشيد تا خون بند بيايد. ريشه  گياه دم گربه ای  را پودر کرده و به صورت مرهم براي درمان بلوط سمي، پيچک سمي، جوش، گزيدگي حشرات و سوختگي به کار ببريد. سر گياه دم گربه ای  را در پيه فرو ببريد و از آن به صورت مشعل استفاده کنيد. از بخش تحتاني گياه دم گربه ای  در ژاکت و رخت‌خواب به عنوان عايق و از برگ‌هاي آن براي ساخت صندلي و کلاه استفاده كنيد. سر گل‌هاي  گياه دم گربه ای  را در نفت فرو برده و به صورت مشعل مي‌سوزانند.

 

كاربرد دم گربه ای  در آشپزي: يکي از بهترين گياهان غذايي است که در حيات وحش مي‌رويد. مي‌توان ريشه‌هاي  گياه دم گربه ای  را پوست گرفت، خشک و الک کرد و سپس از آن آرد تهيه نمود. جوانه‌هاي سفيد  گياه دم گربه ای  را مي‌توان به صورت خام يا طبخ شده خورد. مي‌توان شاخه‌هاي جوان گياه دم گربه ای  را، که مارچوبه قزاق مي‌نامند، پوست گرفت و مانند سبزيجات طبخ نمود. تيغ‌هاي گرده افشاني  گياه دم گربه ای  در واقع از گل نر (قسمت زرد رنگ بالايي) و گل ماده (قسمت پاييني که به رنگ زرد ليمويي است) تشکيل شده است. اين قسمت‌ها را مي‌توان مثل ذرت روي منقل پخت.

طبع  : شيرين و خنک

ترکيبات شيميايي دم گربه ای : گرده‌هاي زرد رنگ اين گياه حاوي سيتوسترول، ايزو- رامنتيک و اسيد چرب است.

نکات لازم هنگام مصرف دم گربه ای : در طول حاملگي در مصرف گرده اين گياه احتياط کنيد، زيرا محرك قاعدگي است. قبل از خوردن ريشه دم گربه‌اي، بهتر است آن را در محلول کلاراکس (Clorox) (نصف قاشق چاي‌خوري به يک گالن آب اضافه کرده و سي دقيقه صبر کنيد) فرو ببريد يا آن را بپزيد تا انگل‌هايش از بين برود.

 

 

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *