نام گياه: رهمانيا
نامهاي ديگر: گل انگشتانه چيني، دي هوانگ (نام چيني)، شنگ دي هوانگ (به گياه خام اطلاق ميشود)، شئو دي هوانگ (به گياه طبخ شده اطلاق ميشود)
وقتي اين گياه به صورت خام مصرف ميشود، طبع آن تلخ، شيرين و خنک است. و در صورت پخته شدن، طبع آن تلخ، شيرين و گرم خواهد بود.
بخشهاي مورد استفاده گیاه رهمانیا: ريشه
ويژگيهای گیاه رهمانیا : دگرگونساز، ضد جرب، تقويت كننده خون، تقويت كننده قلب، تسکين دهنده، ادرارآور، قطعكننده خونريزي، بالا بودن فشارخون، كاهش دهنده فشارخون، تقويت كننده کليه، ضد يبوست، تقويت كننده کبد، جوانيبخش، تقويت کننده انرژي يين
كاربرد داخلي گیاه رهمانیا : کم خوني، نقاهت، جنون، ديابت، قاعدگي دردناك، خستگي، هپاتيت، کلسترول بالا، افزايش دهنده فشارخون، بيخوابي، کمردرد، خونريزي رحم، تعرق شبانه، خونريزي پس از زايمان، آرتروز روماتيسمي، احتلام (خروج مني بدون اراده)، تپش قلب، سل، سرگيجه
نحوه کاربرد داخلي گیاه رهمانیا : چاي، تنتور، کپسول
ريشه خام اين گياه براي خنک کردن خون، آرام کردن التهاب و گرما به کار ميرود. ريشه پخته اين گياه، بيشتر دارويي تقويت كننده و استخوانساز است که براي جبران کاستي مواد در بدن، تقويت استخوانها، مغز استخوان و تاندونها و همچنين تغذيه چشم و گوش استفاده ميشود. از اين گياه به عنوان دارويي تقويت كننده بعد از زايمان نيز استفاده ميشود.
رهمانيا، فقط در صورتي كه طبخ شود، تقويت كننده خون، قطعكننده خونريزي، افزايش دهنده فشارخون و تقويت كننده کبد است. بهتر است اين گياه به صورت پخته شود، مگر اين که از آن در دوران نقاهت و يا براي درمان هپاتيت، کسترول بالا، فشارخون بالا، آرتروز روماتيسمي و کهولت و اختلالهاي مربوطه استفاده گردد.
كاربرد گیاه رهمانیا در آشپزي: از اين گياه سوپ تهيه ميشود.
طبع گیاه رهمانیا : تلخ، شيرين، خنک، گرم
ترکيبات شيميايي گیاه رهمانیا : فيتوسترولها (ب- سيتوسترول، استيگماسترول)، گليکوزيدها، ساپونينها، قندها (مانيتول)، رمانين، تانينها
نکات لازم هنگام مصرف گیاه رهمانیا : اگر رودهها يا به عبارتي مدفوع شل است يا لايه ضخيمي روي زبان ايجاد شده است، بايد از مصرف بيرويه اين گياه پرهيز کرد.