نام گياه: گوتو کولا
يک ضربالمثل قديمي سريلانکايي در مورد اين گياه ميگويد: «اگر روزي دو برگ مصرف شوند، پيري از انسان رخت برميبندد». برخي معتقدند گوتو کولا باعث بهبود جريان و انتقال انرزي بين نيمکرههاي راست و چپ مغز ميشود. گياه گوتو کولا اغلب به همراه کمي عسل در قبل از مديتيشن خورده ميشود.
ميگويند گوتو کولا يکي از غذاهاي مورد علاقه فيلهاي وحشي است.
نام رايج گوتو کولا شامل گونه هيدروکوتيل اشياتيکا نيز هست. اين گونه بعضي مواقع به جاي سنتلا ايشياتيکا به کار ميرود.
بخشهاي مورد استفاده ی گوتو کولا : بخشي از گياه که روي زمين قرار ميگيرد.
ويژگيهای گوتو کولا : دگرگونساز، ضد روماتيسم، ضد تشنج، تقويت كننده گردن، ادرارآور، تببر، تقويت كننده غدد، آرامبخش پي، جوانيبخش، تنگ کننده و گشاد کننده رگهاي پيراموني بدن،
كاربرد داخلي گوتو کولا : خالهاي پيري، فراموشي، آسم، سوختگي، ورم بافتهاي زنبوري، گيجي، جنون، جداشدگي شبکيه چشم، اعتياد به مواد مخدر، اگزما، غش، خستگي، شکستگي، زخم، ديوانگي، جذام، پارگي رباط، مالاريا، از کار افتادگي عصبي، پيري زودرس، پسوريازيس، آثار سوختگي و زخم، شيزوفرني، سل، واريس، بيماريهاي مقاربتي
نحوه کاربرد داخلي گوتو کولا : چاي، تنتور، کپسول
گوتو کولا براي تقويت دستگاه عروقي، تقويت بافتهاي اتصالي و درمانم التهاب عروق مورد استفاده قرار ميگيرد. سابق بر اين براي درمان جذام استفاده ميشد، چون پوشش مومي شکل باسيلهاي جذام را تجزيه ميکند و در نتيجه، آنها را از بين ميبرد. گوتو کولا باعث ميشود سموم ناشي از مواد شيميايي و داروها از بدن دفع شوند. اين گياه روي سلولهاي مغزي و اعصاب اثري تقويت كننده دارد.
كاربرد موضعي گوتو کولا : طاسي، سوختگي، اگزما، پسوريازيس، آثار سوختگي و زخم
نحوه کاربرد موضعي گوتو کولا : گوتو کولا اگر به صورت داخلي مصرف شود يا روي پوست ماليده شود، بدن را براي توليد کولاژن تحريك ميكند. گياه گوتو کولا همچنين ميتوز سلولي را تحريک کرده و از اين طريق سرعت بهبود زخم را افزايش ميدهد. همچنين براي درمان سوختگي، زخم (از جمله تورم محل زخم)، پسيورازيس و اگزما به کار ميرود. گوتا کولا به خاطر دارا بودن خواص احيا کننده، در زمينه آرايش، از جمله بهبود ريزش مو، کاربرد روز افزوني پيدا ميکند.
كاربرد گوتو کولا در آشپزي: برگهاي تازه گياه گوتو کولا به عنوان سالاد يا سبزي خوراکي مصرف ميشوند. در آسيا جوش شيرينهاي زيادي ميتوان يافت که از همين گياه تهيه ميشوند.
طبع گوتو کولا : تلخ، شيرين، خنک
ترکيبات شيميايي گوتو کولا : تريترپين گليکوزيدها (آسياتيکوزيد، براهموزيد، تانکونيزيد)، آلکالوئيد (هيدروکوتيلين)، تانينها، والارين، روغن اساسي، بتا کاروتين، ويتامينهاي ب و ث، منيزيم، آسپارتات، گلوتامات، سرين، ليزين، هيستيدين.
نکات لازم هنگام مصرف گوتو کولا : مصرف زياد گياه گوتو کولا ممکن است باعث سردرد، خارش، سر گيجه و از دست دادن حالت هوشياري گردد.
یک دیدگاه