تمرینات یوگا برای ذهن های پریشان

تمرینات یوگا برای ذهن های پریشان
ما در جهانی اشباع از تصاویر ذهنی درحالیکه محرک های بصری ما را احاطه کرده اند ، زندگی می کنیم . به همین دلیل ، داشتن ذهنی عاری از سردرگمی در این شرایط بسیار بعید به نظر می رسد.عوامل زیادی برای منحرف کردن ذهن و کاهش تمرکزما بر موضوعات مختلف در دنیای امروز وجود دارد که بعنوان یکی از مشکلات زندگی ما شناخته می شوند. عواملی مانند تمایل به پریشانی، فکر و خیال روزانه ،غرق شدن در توهمات،فکر به آینده و غوطه ور شدن در خاطرات شیرین گذشته به این مساله به این مشکل می افزایند.هرچند در وهله اول این موضوع خطرناک به نظر نمی رسد اما در واقع دارای معایب بسیاری است چراکه این اغتشاش ذهنی می تواند باعث جدایی ذهن و بدن شده و فرد لحظه حال را از دست بدهد .

یوگا این مشکل را می شناسد و بسیاری از تکنیکها و تمرینهای روان تنی یوگا توانایی کمک به فرد برای تمرکز بخشی و رشد ذهن پرورش یافته را ممکن می سازد و فرد را به اتحاد میان جسم و درون واقعی خود قادر خواهد ساخت .
تکنیکهای یوگا دارای سه بخش هستند :آسانا(تمرینات جسمی)،پرانایاما(تکنیک های تنفسی) و دریشتی ( تمرینات تمرکزی). این تکنیکها به فرد کمک می کنند تا انرژی زندگی و شادابی همراه با سلامت جسم به دست آورده ودر حالت شادی و سعادت باقی بماند.تمرینات یوگا در غرب عمدتا با تمرکز بر آسانا و حرکات تعریف می شوند اما تنفس و تمرکز به عنوان دست اوردهای تمرکز و رسیدن به عنوان آرامش درونی شناخته می شوند.

با اینکه این تکنیک ها می توانند به طور جداگانه انجام شوند، اما بسیاری از انواع یوگا ، همه ی این سه بخش ها را با هم درمی آمیزند. یوگا در واقع یک تمرین خود مراقبتی کل گرا است .لذا حتی در هنگام یک حرکت مشخص ،فرد توانایی کنترل تنفس به بهترین حالت و تمرکز بر نگاه را می یابد لذا ذهن نمی تواند منحرف شود.

اجازه دهید برای لحظه ای به اهمیت تنفس صحیح و آگاهی بر تنفس و نقش اساسی که در یوگا دارد، توجه کنیم .در زندگی روزمره ما کمتر به تنفس خود دقت می کنیم و تنفس به طور خودکار و بدون آگاهی ما انجام می شود تمرکز بر تنفس می تواند به در حال بودن فرد منجر شود. آگاهی از تنفس به منزله آگاهی از جسم است که در لحظه بودن را نیز هم به همراه دارد.آگاه بودن از بدن نیز به مثابه استیعلای بر نفس است که وظیفه اش جدا کردن فرد از دیگران در نتیجه از خود می باشد . لذا حرکات و تمرینات یوگا بسیاربا تفکرات فلسفی عجین بوده و از آنها پدید آمده است .

تمرینات دریشتی نیزبه منزله تمرکز بر ذهن مانع از انحراف ذهن و اغتشاشات ذهنی شده و در نهایت برای رسیدن به ذهنی پرورش یافته کمک می کنند تا فرد در مواجه با شرایط دشوار زندگی ، سردرگمی ها و حواس پرتی ها بتواند از ان استفاده کند تا ذهن تحت کنترل بوده و به طور موثری برای حل موضوعات و مسایل متمرکز شود.

در بررسی های علمی سیستم یوگا، توجه به SNS و PNS به این موضوع مربوط است.
بر اساس پایه علمی سیستم یوگا ، می توانیم به ارتباط یوگا با دو سیستم عصبی سمپاتیک و پراسمپاتیک در بدن انسان اشاره کنیم .سیستم سمپاتیک تنفس را تندتر کرده ، فشار خون و ضربان قلب را بالا برده و اعصاب را تحریک می کند و در شرایط سختی و چالش ، ضروری می باشد . در حالیکه در شرایط غیر ضروری ،باعث نتایجی جسمی خطرناک مانند میگرن،زخم معده و بیماری های قلبی عروقی منجر شود.سیستم پاراسمپاتیک ، از سوی دیگر باعث کاهش فشار خون و سرعت تنفس می شود.لذا جریان خون می تواند به راحتی به سیستم غدد، هضم و جذب و ایمنی کمک کند که همگی باعث سلامت بلند مدت فرد می شوند. تمرینات روان تنی مانند تمرکز و تنفس عمیق می تواند اعصاب پاراسمپاتیک را تحریک کرده و به تمرکز ذهن برای سکوت و جسم با قدرت درمانگری کمک کند.
منبع :موسسه یوگای علمی نوا

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *