گیاه شنبليله(سرطان گردن،سوختگی،جوش،گلودرد)

نام گياه: شنبليله

 نام علمي شنبليله، يعني تريگونلا (Trigonella)، به معني «گل مثلثي زرد کم‌رنگ»، و فونيوم گراسيوم (Foenum graecum) به معني «يونجه يوناني» است. مصري‌هاي باستان از سبزه  گياه شنبلیله ، به جاي سبزيجات و از دانه آن، براي بخور و همچنين بخشي از فرمول موميايي استفاده مي‌کردند.

 

زنان حرم سراها دانه‌هاي شنبليله را مي‌خوردند، چون اعتقاد داشتند با اين کار ظاهر دلپذيرتري پيدا مي‌کنند. در کشور مصر، دانه‌هاي گياه شنبليله  به صورت بخور سوزانده مي‌شد تا باعث زايمان راحت‌تر شود.

کشت شنبليله و سپس تعويض محصول کاشته شده به صورت نوبتي، باعث تثبيت نيتروژن موجود در خاک مي‌شود.

 

بخش‌هاي مورد استفاده ی شنبلیله : دانه

ويژگي‌های شنبلیله : دگرگون‌ساز، ضد التهاب، محرك غريزه جنسي، معطر، ضد نفخ، تسکين دهنده، ادرارآور، نرم کننده، خلط‌آور، افزاينده شير، جواني‌بخش، احيا کننده، محرک، تقويت کننده انرژي يانگ.

كاربرد داخلي شنبلیله : آرتروز، برونشيت، زکام، سرفه، ناتواني، ديابت، اسهال، قاعدگي دردناك، اختلال گوارش، تب، نفخ شکم، نقرس، فتق، کلسترول بالا، ناتواني جنسي، نارسايي کليه، لوکورهوا، يائسگي، سل

 

نحوه کاربرد داخلي شنبلیله : چاي، تنتور، کپسول.

 گياه شنبليله  رحم را تحريک کرده و سطح قند خون را پايين مي‌آورد.

كاربرد موضعي شنبلیله : آبسه، جوش، سوختگي، سرطان گردن، تورم غدد، لوکورهوا، سياتيک، خشکي پوست، گلودرد

 

نحوه کاربرد موضعي شنبلیله : به صورت کمپرس و مرهم براي درمان آبسه، جوش، سوختگي و از بين بردن غده‌هاي متورم استفاده مي‌شود. هنگام گلودرد آن را غرغره کنيد. در صورت خشکي دست، از محلول  گياه شنبليله  استفاده کنيد. براي درمان لوکورهوا نيز با آن دوش بگيريد. براي درمان نقرس و سياتيک از آن به عنوان مرهمي مسکن استفاده کنيد. در چين، قرص شنبليله براي درمان سرطان گردن به کار مي‌رود.

 

كاربرد شنبلیله  در آشپزي: اگر دانه  گياه شنبليله  اول برشته شود، طعم بهتري پيدا مي‌کند. دانه ‌ گياه شنبليله  را به کاري، کلوچه و نان اضافه مي‌كنند. همچنين از آن‌ها براي تهيه چاشني افراي مصنوعي استفاده مي‌شود. دانه برشته شده  گياه شنبلیله  به جاي قهوه مورد استفاده قرار مي‌گيرد. برگ‌هاي جوان گياه شنبليله  را در سالاد مي‌ريزند.

 

طبع شنبلیله : تند و گرم

 

ترکيبات شيميايي شنبلیله : ساپونين‌هاي استروئيدي (ديوسگنين)، آلکالوئيدها (تريگونلين و گنتيانين)، فلاونوئيدها، لعاب، پروتئين، ويتامين ب و ث بتا کاروتين، کولين، لکيتين.

نکات لازم هنگام مصرف شنبلیله : در طول حاملگي از آن پرهيز کنيد، چون رحم را تحريک مي‌کند. افراد ديابتي بايد قبل از استفاده از گياه شنبليله  به منظور پايين آمدن قند خون، با متخصص ماهر در زمينه سلامتي مشاوره کنند.

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *