عصبانیت را دور بریزید

عصبانیت را دور بریزید
خشم،یک هیجان منطقی در برابر عوامل تهاجمی است؛ اما اگر از کنترل عقل خارج شود، نتایجی به بار خواهد آورد که شاید جبران آن غیر ممکن باشد. خشم و عصبانیت، به خودی خود خطرناک نیست، ولی نحوه ابراز یا سرکوب آن می تواند مشکل آفرین باشد. براساس پژوهش های دانشگاه میشیگان، خشم و عصبانیت چنانچه به درستی کنترل و ابراز نشود، می تواند خطر مرگ و میر را تا ۵/۲ برابر افزایش دهد. پزشکان عقیده دارند که درمان بسیاری از ناراحتی های جسمی با خودداری از جار و جنجال و عصبانیت میسر است.خشم، نوعی واکنش در برابر جلوگیری از اعمال آزاد شخص است. برخی عادت دارند برای هر چیزی از کوره در بروند، داد و فریاد راه بیندازند و بی دلیل توان و نیروی خود را هدر دهند. آیا شما هم از آن کسانی هستید که داد و قال راه می اندازید و بدخلقی می کنید؟ آیا به راستی شما می توانید خشم خود را کنترل کنید؟ امیدواریم که جواب تان مثبت باشد.

تغذیه نا مناسب، عدم فعالیت های بدنی و کمبود نشاط و شادمانی در زندگی، انسان را به فردی تندخو و عصبانی تبدیل می کند. خشم بجا و درست، خشمی است که به گونه ای نمادین، با رفتاری تحت کنترل و مطمئن و بی خطر بیان می شود. هنگامی که آن را احساس می کنید، ببینید چگونه با شخص یا حادثه ای که خشم شما را برانگیخته است، برخورد می کنید. آیا خشم خود را فرو می خورید؟ شخص بالغ و عاقل می تواند راه هایی برای جلوگیری ازخشم هایی که او را به هدف واقعی نمی رساند بیابد. چنین فردی معمولا یکی از راه های زیر را انتخاب می کند.

توصیه های ساده و سودمند

بیشتر بخندید و کمتر عصبانی شوید. خنده موجب کاهش و حتی از بین رفتن خشم می شود. خشم و عصبانیت خود را به لبخند و یا حتی به قهقهه تبدیل کنید! یادتان باشد که چهره عصبانی، باعث می شود حالت چهره مردم خشمگین شود و چهره گشاده و خندان، مردم را شاد و خندان می کند.
زود از کوره در نروید. آیا خشم خود را سر دیگران خالی می کنید؟ برخی افراد عصبی هستند و در اثر کوچک ترین اصطکاک، مانند جرقه می جهند و شروع به داد و فریاد می کنند. اگر شما جزء این گروه هستید، بهتر است بر اعصاب خود مسلط باشید و با هر بهانه ای خشم خود را بروز ندهید. سعی کنید چیزی شما را عصبی و پریشان نکند.
با افراد شاد و خندان معاشرت کنید. افراد شاد و خندان روحیه تان را دگرگون می سازند.
اندیشه های منفی را دور بریزید. هرگاه اندیشه های شما پیرامون خشم و عصبانیت سیر کند، یقین بدانید که پیوسته نگران و ناراحت خواهید بود. فراموش نکنید که اندیشه های منفی قدرت تفکر مثبت را سلب می کند و قوای حیاتی شما را هدر می دهند.
به خشم خود پشت پا بزنید. سعی کنید موقعیت هایی که تحمل آنها برای تان مشکل است، تغییر دهید. اگر بتوانید خشم و تنفر خود را کنترل کنید، به شخصیتی مهم تبدیل می شوید. ما در مورد مسائلی عصبانی می شویم که وقتی از نزدیک آنها را بررسی می کنیم، می بینیم که خیلی هم اهمیت نداشته اند. بنابراین به عصبانیت خود پشت کنید.
خشم خود را با سکوت کاهش دهید. موثرترین راه برای غلبه بر عصبانیت، سکوت کردن است. هنگامی که احساس کردید خشم بر شما غلبه پیدا کرده، از سخن گفتن باز ایستید.
بردبار و شکیبا باشید. خشم و درگیری، جز ناراحتی، هیچ نتیجه دیگری به همراه ندارد. عصبانیت، تنها باعث تلخ تر شدن زندگی تان خواهد شد. بنابراین مسائل را آسان بگیرید و بردبار و خونسرد باشید. هنگامی که در یک موقعیت تنش زا قرار می گیرید، سعی نکنید چیزی را به اثبات برسانید یا رفتارتان را توجیه کنید.
آرامش و استراحت را جایگزین خشم و تنفر کنید. اگر فکر می کنید باید خشم خود را تخلیه کنید، چه بهتر که این کار را با تبسم و شادی انجام دهید. خشمگین شدن شما را آماده دعواها و دشمنی ها می کند؛ بنابراین بهتر است جای خشم و تنفر را با شادی و آرامش پر کنید.
مثبت اندیش باشید. مثبت اندیشی، یکی از اصلی ترین اصول شاد زیستن است. اگر شما نگرش مثبت داشته باشید، به سادگی یک زندگی سالم و شاد خواهید داشت. مثبت فکر کردن باعث کاهش فشار های روحی و خشم می شود.
وقتی که دوست تان حرف شما را نشنیده می گیرد، سرش فریاد نکشید. کنارش بنشینید و از او بخواهید به حرف تان گوش دهد.
خوش بین باشید. یکی از مهم ترین راه های رهایی از آسیب های خشم، این است که سعی کنید با خوش بینی موقعیت ناراحت کننده ای را که پیش آمده است، به موضوعی شادی بخش تبدیل کنید.
در برقراری ارتباط مناسب با دیگران کوشا باشید. به جای آنکه بر سر اعضای خانواده یا دیگران داد بزنید، سعی کنید مهارت خود را در برقراری ارتباطی مناسب افزایش دهید.
در برخوردها آرام باشید. برخورد و کلام آرام و بدون عصبانیت در زندگی انسان بسیار موثر است. هنگامی که برخورد آرام را انتخاب می کنید، زندگی خود را بهبود می بخشید و روی افرادی که با شما در ارتباط هستند، تاثیر مثبت و مفیدی می گذارید. در ضمن، برخورد آرام و سالم به کسی آسیب نمی زند.
ورزش کنید. فعالیت های ورزشی مناسب، به طور قابل توجهی در مقابله با عصبانیت مؤثرند. کوشش کنید فعالیت ورزشی مورد علاقه خود را انتخاب کرده و تمرین ورزشی مورد نظر را به طور منظم و مرتب انجام دهید. یکی از فعالیت های بدنی که به سادگی پیاده روی است.
برنامه غذایی مناسب و متعادلی داشته باشید. برای دستیابی به آرامش لازم، جهت جلوگیری از برانگیختگی ناشی از خشم، در برنامه غذایی خود به مقدار کافی شیر و فرآورده های آن (کم چرب)، میوه ها و سبزی ها، را بگنجانید. مواد غذایی سرشار از کربو هیدرات ها، سبزی های خام یا نیم پز، میوه های تازه، غلات، حبوبات (عدس، لوبیا، نخود، ماش) و دانه های خوراکی بسیار مفیدند. همچنین مصرف نمک خوراکی را کاهش دهید.

منبع :ravanpezshk.akairan

توسط aram

مدیر مجموعه تجسم خلاق

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *